Ιπποκράτους: Ο θόρυβος

Στην Ιπποκράτους μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας έχει βάλει τα καλά της, έχει βάψει τα μάτια της και το πρόσωπο και κάνει βόλτες, στο στενό μπαλκόνι του σπιτιού της. Βγαίνει  το μεσημέρι, βγαίνει το απόγευμα και χαμογελάει. Κάτι ξέρει ή κάτι θυμάται.

**Πριν από μερικά χρόνια ο κεντρικός  αυτός δρόμος  είχε κλειστά μαγαζιά και λουκέτα. Τώρα μικρά μαγαζιά με καφέδες ποτά και νύχια καλύπτουν το κενό.

Βιβλία νέα, βιβλία παλιά, χάντρες, πολύχρωμες τσάντες, προϊόντα από κάναβη, καφεδες παντός είδους, μπάρες δημητριακών κατεψυγμένες τυρόπιτες που έχουν μπει στο φούρνο, έτοιμα προς κατανάλωση.

Εμπόδια στην πόλη ατελειώτα. Συνεργεία, εργαλεία, εργολάβοι, σκόνη τραπεζοκαθίσματα και μηχανές σταθμευμένες παντού στο οδόστρωμα.

Σε γωνιακό καφέ, τρεις άνδρες του ΕΚΑΒ στέκονται να πάρουν μια ανάσα. Σε άλλο, έχουν κάνει μόνιμα κατάληψη οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

Παρακάτω μια νέα πρωταγωνίστρια του θεάτρου, όμορφη, κοιτάει το ρόλοι της και περιμένει τον καφές της. Έχει αργήσει η συντροφιά της; Έχει γύρισμα απόψε; Ξεκινάει παραστάσεις αύριο;

Στην Ιπποκράτους δεν έχει μουσική. Υπάρχει μόνο ένας ήχος. Ο θόρυβος που ξεκινάει στις 5.00 το πρωί και κοιμάται τη νύχτα στις 3.00.

Καληνύχτα σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *