30.04.2005 – Σίγησε η φωνή των «Λαϊκών Βάρδων»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Από ανακοπή καρδιάς απεβίωσε, σε ηλικία 60 ετών, στο εξοχικό του στην Πάργα, όπου είχε μεταβεί για το Πάσχα, ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Πάνος Γεραμάνης. Continue reading “30.04.2005 – Σίγησε η φωνή των «Λαϊκών Βάρδων»”

29.04.2011 – Αδ. Γεωργιάδης: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένοχος συγκαλύψεως εγκλήματος»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

«Ο κ. Μεϊμαράκης δυστυχώς δεν ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά του», υποστήριξε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ”Mega” ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κόμματός του και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για το θέμα των υποβρυχίων. Continue reading “29.04.2011 – Αδ. Γεωργιάδης: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένοχος συγκαλύψεως εγκλήματος»”

29.04.2015 – Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 21901920 κ.α. διατάξεις», ψηφίστηκε -τις πρώτες πρωινές ώρες- επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, από την πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Continue reading “29.04.2015 – Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ”

28.04.2012 – Α. Σαμαράς: «Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κλείσει το δρόμο»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ της Λάρισας, όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του. Continue reading “28.04.2012 – Α. Σαμαράς: «Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κλείσει το δρόμο»”

27.04.2010 – Ο Άδωνις Γεωργιάδης, η «πολιτική δειλία» του Κώστα Καραμανλή και η «ανοησία του μεσαίου χώρου που δεν τον άφησε να κυβερνήσει»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

«Αυτό το νομοσχέδιο, το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι δεν λέει καμία αλήθεια, γιατί συντηρεί το μύθο, ότι υπάρχει ίσως η πιθανότητα, στη νέα εποχή που έρχεται να υπάρχουν εξασφαλισμένες μορφές εργασίας. Ε, δεν θα υπάρχουν», τόνισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις». Continue reading “27.04.2010 – Ο Άδωνις Γεωργιάδης, η «πολιτική δειλία» του Κώστα Καραμανλή και η «ανοησία του μεσαίου χώρου που δεν τον άφησε να κυβερνήσει»”

26.04.2011 – Γ. Μιχελάκης: «Ιστορικά, ήταν λάθος η απογραφή» του Γ. Αλογοσκούφη

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Σημειώνοντας ότι αποτελεί και θέση της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε τη θέση του για την απογραφή που πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός -επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή- Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Continue reading “26.04.2011 – Γ. Μιχελάκης: «Ιστορικά, ήταν λάθος η απογραφή» του Γ. Αλογοσκούφη”

25.04.1994 – «Η καρδιά του Γ. Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15, σήμερα το πρωί»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Με ένα λακωνικό ανακοινωθέν που διάβασε ο πρόεδρος του νοσοκομείου ”Ευαγγελισμός” Β. Θεοδώρου, έγινε γνωστός ο θάνατος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Γεννηματά: «Η καρδιά του Γ. Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15, σήμερα το πρωί». Continue reading “25.04.1994 – «Η καρδιά του Γ. Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15, σήμερα το πρωί»”

25.04.1997 – Ι. Βαρθολομαίος: Έξι και όχι δέκα δις δραχμές το χρέος της ΝΔ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Βαρθολομαίος, με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν το χρέος της ΝΔ να ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δραχμές (από 6,8 δις δρχ. το 1993), δήλωσε ότι «το χρέος του κόμματος ανέρχεται σήμερα σε 6 δισεκατομμύρια δραχμές, παρά το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία τριετία, πέραν των λειτουργικών δαπανών, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: Δύο συνέδρια του κόμματος και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ». Continue reading “25.04.1997 – Ι. Βαρθολομαίος: Έξι και όχι δέκα δις δραχμές το χρέος της ΝΔ”

24.04.2004 – Κύπρος – Δημοψήφισμα: «ΟΧΙ» των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Με ποσοστό 75,83% έναντι 24,17% οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στις ελεύθερες περιοχές το σχέδιο του Γ.Γ. ΟΗΕ Κόφι Ανάν, για την επίλυση του Κυπριακού. Στα κατεχόμενα, αντίθετα, το 64,91% ψήφισε “ναι” στο σχέδιο και το 35,09% “όχι”. Continue reading “24.04.2004 – Κύπρος – Δημοψήφισμα: «ΟΧΙ» των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού”

23.04.2010 – Γ. Παπανδρέου: «Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Με αφορμή την αναθεώρηση του μεγέθους του δημοσιονομικού ελλείμματος από την “Eurostat” στο 13,6% και την υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων από τον οίκο “Moody’s”, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες – από το ακριτικό Καστελόριζο – την υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Continue reading “23.04.2010 – Γ. Παπανδρέου: «Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης»”