29.04.2011 – Αδ. Γεωργιάδης: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένοχος συγκαλύψεως εγκλήματος»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

«Ο κ. Μεϊμαράκης δυστυχώς δεν ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά του», υποστήριξε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ”Mega” ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κόμματός του και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για το θέμα των υποβρυχίων.

Μία ημέρα νωρίτερα, σε ομιλία του στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ισχυριζόταν πως «όταν ο κ. Καρατζαφέρης με επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος, τον δέχθηκα ως όφειλα και όταν ήμασταν οι δυο μας, μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια και του είπα ότι αυτό δεν γίνεται. Και έβαλε και τους βουλευτές του να μου κάνουν ερωτήσεις».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατήγγειλε επίσης ότι στην ίδια συνάντηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης «μου είπε να παραγγείλω και τις τορπίλες για τα υποβρύχια που θα παραλάμβανα. Και μου κατέθεσαν ερωτήσεις γιατί δεν παραγγέλνω και τις τορπίλες των συγκεκριμένων υποβρυχίων που ήδη δεν είχα παραλάβει».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ”Mega Channel”: «Μένω ενεός με αυτά που λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας να άκουσε έναν αρχηγό κόμματος να του ζητάει κάτι τέτοιο -και μάλιστα με τρόπο που να υπονοεί κάτι επιλήψιμο- και να περιμένει ο κ. Μεϊμαράκης να το πεί στον ελληνικό λαό την ημέρα της συζητήσεως της προκαταρκτικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων; Εγώ να σας πω λοιπόν ότι είναι όπως τα λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Εάν αυτό συμβαίνει τότε ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένοχος συγκαλύψεως εγκλήματος. Και είναι ο ίδιος ένοχος γι΄ αυτό(…)

Από το 2007 έως το 2009, όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουμε κάνει 25 ερωτήσεις για το υποβρύχιο(…)Διότι οι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δουλεύουμε. Και κάνουμε πολλές ερωτήσεις. Γι΄ αυτό(…)Σας ερωτώ: Έχει ήδη πληρώσει ο ελληνικός λαός, όταν κάναμε αυτές τις ερωτήσεις δεν εκκρεμεί να πληρώσουμε, έχουμεήδη πληρώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και δεν έχουμε πάρει υποβρύχια. Ο κ. Μεϊμαράκης είπε μία φοβερή ανακρίβεια, αν όχι μεγάλο ψέμα. Είπε ότι ήταν σσε διαδικασία επαναδιαπραγματεύσεως της συμφωνίας. Ουδέν ψευδέστερον τούτου(…)Άν δεν ήθελε να το πάρει τότε είχαμε 2 δισεκατομμύρια πεταμένα. Γιατί εάν δεν παίρναμε το υποβρύχιο, βάσει της συμβάσεως, χάναμε τις προκαταβολές(…)Δε μπορεί να εννοεί αυτό ο άνθρωπος γιατί είναι σα να μας λέει ότι θέλει να πετάξει 2 δισεκατομμύρια(…)

Στη δε δήθεν ένοχη δική μας ερώτηση με τον Θάνο τον Πλεύρη για το θλεμα της παραλαβής, ξέρετε τι απαντάει ο κ. Μεϊμαράκης; Ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι ο τεχνικός έλεγχος(…)Εάν είχε παραγγείλει ο άνθρωπος τις τορπίλες τότε – που δυστυχώς δεν ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά του – τώρα το ”Παπανικολής” θα έφτανε επιχειρησιακώς έτοιμο στο Αιγαίο. Επειδή όμως ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκανε καλά τη δουλειά του έχουμε ένα όπλο…(…)

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι σε παραλήρημα. Σας το λέω ειλικρινά(…)Σίγουρα κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ είναι κλέφτες. Αυτό το έχει πει η γερμανική δικαιοσύνη με την καταδίκη του Χριστοφοράκου. Ότι λάδωνε ο Χριστοφοράκος και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν το λέμε εμείς».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *