02.04.2011 – Γ. Παπακωνσταντίνου: «Όσοι μιλούν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο “Ρόιτερς”, όταν ρωτήθηκε σχετικά με άρθρο του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” που ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

«Όσοι μιλούν για αναδιάρθρωση δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στήριξης και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιενς Μέστερ, ενώ, ο επικεφαλής του ευρωμηχανισμού διάσωσης Κλάους Ρέγκλινγκ,  χαρακτήρισε ως “βιώσιμο” το επίπεδο του χρέους της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

2 Replies to “02.04.2011 – Γ. Παπακωνσταντίνου: «Όσοι μιλούν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη»”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *