Πράσινο πάνω, οχήματα κάτω

H Αθήνα δεν έχει χώρο και χώρους. Οι δρόμοι της θα είναι και πάλι  γεμάτοι από το πρωί σε λίγες ώρες, από αυτοκίνητα δικά μας και δικά σας. Ένα βουητό μέσα στο κεφάλι από το πρωί, με ανθρώπους που μετακινούνται μέσα σε ιδιωτικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, περιπολικά, ασθενοφόρα, φορτηγά, νταλίκες από το σημείο άλφα στο σημείο βήτα. Κάθε πρωί η ίδια δουλειά, κάθε μέρα η ίδια ταλαιπωρία.

Continue reading “Πράσινο πάνω, οχήματα κάτω”

28/02/2012 – Ο υποκατώτατος, οι περικοπές στους μισθούς και η διάλυση των ΣΣΕ από το υπουργικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, υπό τον Λ. Παπαδήμο

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία  εγκρίθηκε σε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς βάσει των προβλέψεων του νέου μνημονίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τίθενται σε ισχύ, αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου 2012, οι διατάξεις που αφορούν στις περικοπές μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στο καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Continue reading “28/02/2012 – Ο υποκατώτατος, οι περικοπές στους μισθούς και η διάλυση των ΣΣΕ από το υπουργικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, υπό τον Λ. Παπαδήμο”

Αντ. Τζανακόπουλος: Η συμφωνία δεν αναγνωρίζει “μακεδονικό έθνος” γιατί το Διεθνές Δίκαιο δεν προβλέπει ορισμό “έθνους”

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τονίζει στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Στιγμιότυπα” με τον Βασίλη Κουφόπουλο, αναφερόμενος στην συμφωνία για το Σκοπιανό, ότι “καμία εθνότητα δεν αναγνωρίζεται στην συμβαση. Το Διεθνές Δίκαιο δεν περιέχει ορισμό του έθνους ή του λαού. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα του Διεθνούς Δικαίου. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η σύμβαση να αναγνωρίζει έθνος. Το μόνο που κάνει είναι να μιλά για την ιθαγένεια. Είναι λογικό γιατί κάτι πρέπει να γράφεις στα διαβατήρια. Αν κοιτάξουμε στα δικά μας, μάλιστα, η ιθαγένεια είναι hellenic. Βεβαίως κανενας δεν μας λέει ‘hellenic”. Όλοι μας λένε ‘Greek’. Στα διαβατήριά μας γράφει ‘Ηellenic Republic”, αλλά στον ΟΗΕ είμαστε ως Greece”.

24/05/2011 – Γ. Στουρνάρας: «Το κούρεμα θα καταστρέψει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο Τρισέ μας προστάτευσε από τα κουρέματα»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Στήριξη του Μνημονίου ως μονόδρομου, αλλά και κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιελάμβανε η ομιλία του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Continue reading “24/05/2011 – Γ. Στουρνάρας: «Το κούρεμα θα καταστρέψει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο Τρισέ μας προστάτευσε από τα κουρέματα»”

18.05.2009 – Α. Σαμαράς: «Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4% – 4,5% για το 2009. Η ΝΔ πράγματι θωράκισε την οικονομία»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση», μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, παρουσία 15 μελών της κυβέρνησης, 58 βουλευτών και της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Continue reading “18.05.2009 – Α. Σαμαράς: «Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4% – 4,5% για το 2009. Η ΝΔ πράγματι θωράκισε την οικονομία»”

14.05.2010 – Ντ. Μπακογιάννη: «Στην υγεία δεν υπάρχει κανένας να μην ξέρει ότι το πάρτυ που γίνεται είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο το οποίο υπάρχει»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Επικριτική για την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αλλά και με τάσεις αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Καραμανλή και την προσωπική της στάση, εμφανίσθηκε – λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ – η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”. Continue reading “14.05.2010 – Ντ. Μπακογιάννη: «Στην υγεία δεν υπάρχει κανένας να μην ξέρει ότι το πάρτυ που γίνεται είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο το οποίο υπάρχει»”

14.04.2005 – Γ. Σουφλιάς: «Δεν υπάρχουν πλέον μίζες στην ανάθεση των δημόσιων έργων»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

«Τουλάχιστον ατυχή» χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς τη στάση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να παρουσιάσει -στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- έρευνα για διαφθορά ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, στο κύκλωμα ανάθεσης και παραγωγής δημόσιων έργων. Continue reading “14.04.2005 – Γ. Σουφλιάς: «Δεν υπάρχουν πλέον μίζες στην ανάθεση των δημόσιων έργων»”

Τι δεν διάβασε ο Αμβρόσιος επί Χούντας: “Μείζων δε τούτων η αγάπη”

Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολής του Αποστόλου Παύλου 

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί. Continue reading “Τι δεν διάβασε ο Αμβρόσιος επί Χούντας: “Μείζων δε τούτων η αγάπη””

ΚΚΕ: Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ με τους δύο έλληνες στρατιώτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά για το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουν να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

 

09.02.1969 – «Προσχωρώ ανεπιφυλλάκτως εις την Εθνικόφρονα παράταξιν»…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

«Δήλωσις» παρασυρθέντος «παρ΄ επιτηδείων Κομμουνιστών», δημοσιευμένη στη 2η σελίδα της εφημερίδας ”ΑΛΗΘΕΙΑ” της Τριπόλεως: «Ο υπογεγραμμένος, δηλώ υπευθύνως ότι κατά το απώτερον παρελθόν εκβιασθείς και παρασυρθείς παρ΄ επιτηδείων Κομμουνιστών του χωρίου μου, προσεχώρησα εις την Κομμουνιστικήν παράταξιν, την οποίαν εψήφιζα μέχρι το έτος 1958.

Έκτοτε όμως αντιληφθείς την πλάνην μου, διεχώρισα την ευθύνην μου με τον Κομμουνισμόν, τον οποίον αποδοκιμάζω και αποκηρύσσω μετ΄ αγανακτήσεως, και προσχωρώ ανεπιφυλλάκτως εις την Εθνικόφρονα παράταξιν.

Ε…….ς Λ. Γ……ς

Ζευγολατιό Τριπόλεως»