28.02.1986 – Ο Ούλοφ Πάλμε νεκρός…

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Πριν από 32 χρόνια, επιστρέφοντας -πεζή και χωρίς σωματοφύλακες- από τον κινηματογράφο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε με τη γυναίκα του Λίσμπετ, δέχθηκαν επίθεση από άγνωστο άνδρα, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον τους αφήνοντας τον Πάλμε νεκρό και τη σύζυγό του βαριά τραυματισμένη. Continue reading “28.02.1986 – Ο Ούλοφ Πάλμε νεκρός…”

“Η μπάλα στην εξέδρα”

του Βασίλη Κουφόπουλου

Εντάξει ,έφυγε η Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση. Παιραιτήθηκε μαζί της και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Για την παραίτησή της χρειάστηκε η απόφαση του Πρωθυπουργού. Στον πόλεμο των εντυπώσεων, στην πολιτική “ναυμαχία” της Novartis,  που είναι σε εξέλιξη, η αξιωματική αντιπολίτευση  πέτυχε ένα σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση.   Continue reading ““Η μπάλα στην εξέδρα””

27.02.2013 – Ισόβια κάθειρξη στον Β. Παπαγεωργόπουλο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Continue reading “27.02.2013 – Ισόβια κάθειρξη στον Β. Παπαγεωργόπουλο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης”

27.02.2007 – Αναδρομικά πενταετίας για την πρόεδρο Πρωτοδικών

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του καθόρισε τις αναδρομικές αποδοχές της προέδρου Πρωτοδικών, για την πενταετία 2000-2005, μετά τις αποφάσεις του Μισθοδικείου, σύμφωνα με τις οποίες είχαν αυξηθεί οι αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Continue reading “27.02.2007 – Αναδρομικά πενταετίας για την πρόεδρο Πρωτοδικών”

26.02.2012 – Α. Σαμαράς: «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης…»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Από δελτίο ενημέρωσης που είχε εκδοθεί εκείνη την ημέρα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, πληροφορούμαστε ότι:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να Continue reading “26.02.2012 – Α. Σαμαράς: «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης…»”

25.02.2008 – Γ. Αλογοσκούφης: «Στόχος μας είναι ο μηδενισμός του ελλείμματος από το  2010»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Απόσπασμα από την ομιλία του –τότε- υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας: «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε μια νέα πορεία. Παρά τις αυξημένες αβεβαιότητες στη διεθνή οικονομία, η δυναμική αυτή πορεία δημιουργεί τις συνθήκες για σημαντική ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια. Η πολιτική μας βασίζεται σε δύο πυλώνες: τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Continue reading “25.02.2008 – Γ. Αλογοσκούφης: «Στόχος μας είναι ο μηδενισμός του ελλείμματος από το  2010»”

Ευλογώντας Πολέμους της Τουρκίας και Συλλαλητήρια της Μακεδονίας

του Βασίλη Κουφόπουλου

Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε την επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφρίν, εναντίον των Κούρδων. Οι άμαχοι που σφαγιάστηκαν δεν ήταν μάλλον παιδιά του Θεού, ενώ η απόπειρα εμβολισμού της “ΓΑΥΔΟΣ” ήταν μάλλον ένα βήμα αποφασιστικότητας για την ειρήνη… Continue reading “Ευλογώντας Πολέμους της Τουρκίας και Συλλαλητήρια της Μακεδονίας”

24.02.2009 – Γ.Παπακωνσταντίνου: «Σε συνθήκες κρίσης δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τον λογαριασμό»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ 

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην τακτική – εκείνη τη χρονική περίοδο – ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωνε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα, υπήρξε μια συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την ΑΔΕΔΥ, ενόψει και της αυριανής απεργίας. Τρία πράγματα προκύπτουν από αυτή τη συνάντηση. Το πρώτο είναι ότι, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, κατά κανένα τρόπο δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης, πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης του εισοδήματος(…) Continue reading “24.02.2009 – Γ.Παπακωνσταντίνου: «Σε συνθήκες κρίσης δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τον λογαριασμό»”

Εδώ έχει πει κλέφτες τους ψηφοφόρους της ΝΔ, στον Τσίπρα θα σταματούσε;

του Βασίλη Κουφόπουλου

«Όποιος από δω και μπρος στις επόμενες εκλογές, ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ είτε Νέα δημοκρατία, με την ψήφο του νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να πηγαίνει πλέον στην κάλπη, υποκρινόμενος ότι δεν ξέρει ότι τα κόμματα αυτά τα δύο είναι και κλέφτες και ψεύτες». Continue reading “Εδώ έχει πει κλέφτες τους ψηφοφόρους της ΝΔ, στον Τσίπρα θα σταματούσε;”

23.02.2016 – Ο ”Ρουβίκωνας” στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Αντιεξουσιαστές, μέλη της αναρχικής ομάδας ”Ρουβίκωνας”, εισέβαλαν στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ, την ώρα που η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη -καλεσμένη του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου- μιλούσε για την επέτειο των 50 χρόνων της ελληνικής τηλεόρασης. Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν για περίπου 10 λεπτά το δελτίο επιχειρώντας να διαβάσουν ένα κείμενο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά την αποχώρηση των μελών του «Ρουβίκωνα» από το στούντιο, ο Πάνος Χαρίτος και η Λιάνα Κανέλλη περιέγραψαν τι συνέβη, αναφέροντας πως τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης. Continue reading “23.02.2016 – Ο ”Ρουβίκωνας” στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ…”