23.02.2016 – Ο ”Ρουβίκωνας” στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Αντιεξουσιαστές, μέλη της αναρχικής ομάδας ”Ρουβίκωνας”, εισέβαλαν στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ, την ώρα που η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη -καλεσμένη του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου- μιλούσε για την επέτειο των 50 χρόνων της ελληνικής τηλεόρασης. Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν για περίπου 10 λεπτά το δελτίο επιχειρώντας να διαβάσουν ένα κείμενο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά την αποχώρηση των μελών του «Ρουβίκωνα» από το στούντιο, ο Πάνος Χαρίτος και η Λιάνα Κανέλλη περιέγραψαν τι συνέβη, αναφέροντας πως τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης.

Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν -την ώρα της εξόδου τους- σε 22 προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα», οδηγώντας τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην ιστοσελίδα indymedia ”ανέβηκε” αργότερα το κείμενο που επιχείρησαν να διαβάσουν οι εισβολείς στην ΕΡΤ, το οποίο υπέγραφαν ο ”Ρουβίκωνας” και η ”Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας”. Στο κείμενο, καταφέρονταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για «την ένταση της καταστολής (αστυνομικής και δικαστικής)», καυτηριάζοντας, παράλληλα, τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, στο ασφαλιστικό και στην οικονομία.

Ανακοίνωση για το επεισόδιο εξέδωσε -αργά το βράδυ- και η διοίκηση της ΕΡΤ: «Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών. Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων. Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *