31.1.1996: Η τραγωδία στα Ίμια και το “ευχαριστώ” Σημίτη στην “κυβέρνηση των ΗΠΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Ύστερα από απόφαση για βαθμιαία απεμπλοκή των στρατιωτικών μονάδων Ελλάδας και Τουρκίας, η αποχώρηση των οποίων ξεκίνησε στις 6.00 π.μ., επήλθε εκτόνωση στην ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Στην Αθήνα ξεκίνησε τα μεσάνυχτα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που έληξε στις 6.15 π.μ. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ενώ από τη 1.30 π.μ. ο ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος διατηρούσε διαρκή επικοινωνία και με την τουρκική πλευρά. Continue reading “31.1.1996: Η τραγωδία στα Ίμια και το “ευχαριστώ” Σημίτη στην “κυβέρνηση των ΗΠΑ”

«Newsweek» (30.01.2015): «Ο Σόιμπλε αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό “Newsweek”, ο Τόμας Ράιτ, διευθυντής του Project on International Order and Strategy στο Brookings Institution, τονίζει ότι «ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει σαφή εντολή για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και τη σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», προσθέτοντας ότι «θα γραφτούν πολλά τις επόμενες εβδομάδες για τα οικονομικά θέματα που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις». Continue reading “«Newsweek» (30.01.2015): «Ο Σόιμπλε αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα»”

29.01.2000 – Το Μετρό στη ζωή των Αθηναίων

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους σταθμούς και τους συρμούς του Μετρό, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας λειτουργίας του δικτύου, προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που ξεκίνησαν στις 9 ακριβώς, αλλά και για να θαυμάσουν τις αρχαιότητες που εκτίθενται στους σταθμούς. Continue reading “29.01.2000 – Το Μετρό στη ζωή των Αθηναίων”

28.01.2010 – Α.Σαμαράς: ” Δεν θα λιώσουμε την κοινωνία για να μειώσουμε τα ελλείμματα”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Απόσπασμα από ρεπορτάζ της εφημερίδας ”ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”, πέντε ημέρες μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας: «Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να προλάβει και τα παιχνίδια που εκπορεύονται από εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία προβάλλουν σενάρια συγκυβερνήσεων ή κυβερνήσεων εθνικής ενότητας. Continue reading “28.01.2010 – Α.Σαμαράς: ” Δεν θα λιώσουμε την κοινωνία για να μειώσουμε τα ελλείμματα””

27.1.2005 – Μ. Λιάπης: ”Για μας δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολίτη”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

«Ξεκινάμε μια συζήτηση για το νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Θεσσαλονίκης, για να μπορέσει ο κάτοικος αυτής της πόλης να μετακινείται ευκολότερα, γρηγορότερα, φθηνότερα. Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής του διότι, σε κάθε περίπτωση, για εμάς τα θέματα της καθημερινότητας είναι πρώτης προτεραιότητας», δήλωσε μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος αναγνώρισε ότι η Θεσσαλονίκη υστερεί σε υποδομές και σε μεγάλα έργα. Continue reading “27.1.2005 – Μ. Λιάπης: ”Για μας δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολίτη””

27.01.1991: Γ.Νταλάρας: ”Εγώ ΠΑΣΟΚ; Πάντα αριστερός”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Εφημερίδα ”Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”. Σε μία, κατά κύριο λόγο, πολιτική συνέντευξή του στην Όλγα Μπακομάρου, ο Γιώργος Νταλάρας, ασκούσε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της εννεάμηνης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ, παράλληλα, αναφερόταν και στη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ: ” Ήταν λάθος η ανοχή μου, με την έννοια ότι δεν άσκησα πολεμική, επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό ότι ο χώρος της αριστεράς ήταν ανέκαθεν και είναι ο πολιτικός μου χώρος. Το ΠΑΣΟΚ για μένα, όπως και για πολλούς άλλους, ήταν το καινούριο πολιτικό σχήμα, που θα λειτουργούσε ως ο μοχλός προς τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας. Ήμασταν ανεκτικοί, λοιπόν, με αυτή την προσδοκία και με αυτή την ελπίδα. Και χωρίς βεβαίως την παραμικρή υστεροβουλία”.

 

26.012013 – Μ. Κεφαλογιάννης: «Μπορεί να ματώνουμε, να πονάμε αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

«Οι πολίτες έχουν κάνει μια κρίσιμη επιλογή στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις: Ποιά θα είναι η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η χώρα. Και η κατεύθυνση αυτή είναι προς την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή οικογένεια που και αυτή πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε από το Ηράκλειο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Continue reading “26.012013 – Μ. Κεφαλογιάννης: «Μπορεί να ματώνουμε, να πονάμε αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε»”

25.1.2015 – Αλ. Τσίπρας: «Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, έλαβαν: ΣΥΡΙΖΑ 36,34% (149 έδρες), Ν.Δ 27,81% (76 έδρες), Χρυσή Αυγή 6,28% (17 έδρες), Το Ποτάμι 6,05% (17 έδρες), ΚΚΕ 5,47% (15 έδρες), ΑΝΕΛ 4,75% (13 έδρες) και ΠΑΣΟΚ 4,68% (13 έδρες). Continue reading “25.1.2015 – Αλ. Τσίπρας: «Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία»”

24.01. 2012: Τελευταίο “ταξίδι” για τον Θ. Αγγελόπουλο

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Στις 24 Ιανουαρίου  2012  έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, στο διάλειμμα των γυρισμάτων της νέας του ταινίας “Η άλλη θάλασσα”. Continue reading “24.01. 2012: Τελευταίο “ταξίδι” για τον Θ. Αγγελόπουλο”

Το σχέδιο “Συλλαλητήριο-διώξτε τον Τσίπρα”

Με ένα σμπάρο πολλά τριγόνια. Και σοβαρή Χρυσή Αυγή  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα καλπάσει προς την εξουσία και θα πέσει ο “επάρατος” Αλέξης Τσίπρας. Κυρίως αυτό το τελευταίο είναι αυτό που συσπειρώνει ιεράρχες, στρατιωτικούς, απόστρατους,  το ακραίο κομμάτι της ΝΔ και τους επιχειρηματίες μετά το ετερόκλητο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Continue reading “Το σχέδιο “Συλλαλητήριο-διώξτε τον Τσίπρα””