Το σχέδιο “Συλλαλητήριο-διώξτε τον Τσίπρα”

Με ένα σμπάρο πολλά τριγόνια. Και σοβαρή Χρυσή Αυγή  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα καλπάσει προς την εξουσία και θα πέσει ο “επάρατος” Αλέξης Τσίπρας. Κυρίως αυτό το τελευταίο είναι αυτό που συσπειρώνει ιεράρχες, στρατιωτικούς, απόστρατους,  το ακραίο κομμάτι της ΝΔ και τους επιχειρηματίες μετά το ετερόκλητο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.

 

Αν η Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει το Νέα Μακεδονία είναι μια επωφελής αποδεκτή πρόταση για την Ελλάδα, αν το συζητάει ο Αλέξης Τσίπρας είναι “προδότης”.  O Κυριάκος Μητσοτάκης που παρακολουθεί τον αντιπρόεδρο του “κανένας βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να πάει στη Νέα Δημοκρατία” να διαμορφώνει την πολιτική του κόμματός του, μετά το συλλαλητήριο, αποφάσισε πως πρέπει να αφουγκραστεί το μήνυμα της κοινωνίας.

Έβαλε έτσι ξανά στο πολιτικό παιχνίδι, όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά- τον άνθρωπο που ανέτρεψε για το Σκοπιανό το 1993 την κυβέρνηση του πατέρα του- αλλά και τη Χρυσή Αυγή. Το ναζιστικό κόμμα ξαναβγήκε στους δρόμους σε επίσημη συγκέντρωση, χαιρετήθηκε με τους ιεράρχες σε Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο και ετοιμάζεται μαζί με τη ΝΔ για το συλλαλητήριο της Αθήνας.  Είχαμε θέσει το ερώτημα αν ο πρόεδρος της ΝΔ είναι με τον Μακρόν ή με τους οπαδούς της Λεπέν και μάλλον σύντομα θα λάβουμε την οριστική απάντηση.

Νομιμοποιώντας   εμμέσως στο ναζιστικό κόμμα, παραμένοντας αμέτοχος στα παιχνίδια των αποστράτων, μπορεί να διαπράξει ένα λάθος μεγαλύτερο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και εκείνο της εποχής Σαμαράς, όταν συνομιλούσαν οι σύμβουλοι του,  με την ΧΑ και προετοίμαζαν τη μετεξέλιξή της, προ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Μπορεί να ανατρέψει το όριο που έθεσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποκαθιστώντας τη Δημοκρατία.

 

Ήρθε η ώρα και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να συνομιλήσουν με ειλικρίνεια για την ονομασία της FYROM, εντάσσοντας στις συνομιλίες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια δεδομένη εμπειρία στην υπηρέτηση των εθνικών θεμάτων και ο Σ. Θεοδωράκης αντιμετωπίζει το ζήτημα με ωριμότητα. Το σχέδιο “Συλλλαλητήριο-Ρίξτε τον Τσίπρα”, κρύβει κινδύνους για τη χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *