31.03.2009 – Γ. Παπαθανασίου στους “Financial Times”: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της”, δημοσιεύθηκε στην αγγλόφωνη εφημερίδα “Financial Times”. Το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαθανασίου προς τον διευθυντή της εφημερίδας, έχει ως εξής: Continue reading “31.03.2009 – Γ. Παπαθανασίου στους “Financial Times”: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της»”

30.03.2000 – Τηλεοπτική “μονομαχία” Σημίτη-Καραμανλή

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Τις προγραμματικές τους θέσεις για όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, ανέπτυξαν σε τηλεοπτική μονομαχία που μεταδόθηκε από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Continue reading “30.03.2000 – Τηλεοπτική “μονομαχία” Σημίτη-Καραμανλή”

29.03.2007 – Ένας νεκρός σε επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην Παιανία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Ένας 25χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού βρήκε τον θάνατο και άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στα άγρια επεισόδια που έγιναν στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Παιανία, λίγο πριν από τον αγώνα βόλεϊ γυναικών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, για το φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Continue reading “29.03.2007 – Ένας νεκρός σε επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην Παιανία”

28.03.2015 – Αλ. Τσίπρας: «Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

«Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», απορρίπτοντας, κατηγορηματικά, το ενδεχόμενο λήψης νέων υφεσιακών μέτρων που «αντίκεινται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης». Continue reading “28.03.2015 – Αλ. Τσίπρας: «Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη»”

27.03.2013 – Σε απολογία για κακούργημα στελέχη της εταιρίας ΑΓΡΟΓΗ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Κλήσεις σε απολογία απέστειλε ο ανακριτής, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλής, σε δέκα στελέχη της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ για υπόθεση παράνομων προσλήψεων. Οι κλήσεις αφορούν επτά μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και τρία μέλη της Επιτροπής Επιτυχόντων, που καλούνται σε απολογία για απλή συνέργεια στην απιστία. Continue reading “27.03.2013 – Σε απολογία για κακούργημα στελέχη της εταιρίας ΑΓΡΟΓΗ”

26.03.2014 – Χρ. Σταϊκούρας: «Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματιστεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

«Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματιστεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει», δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τον ισολογισμό και απολογισμό του οικονομικού έτους 2012, που υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Continue reading “26.03.2014 – Χρ. Σταϊκούρας: «Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματιστεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει»”

25.03.2011 – Γ. Παπανδρέου: «Έχουμε σπείρει για το μέλλον…»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Τις θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup της 11ης Μαρτίου, επιβεβαίωσε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες. Οι αποφάσεις αφορούσαν στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τα 5 στα 10 χρόνια, καθώς και στη μείωση κατά 100 μονάδες βάσης του επιτοκίου δανεισμού, για το ποσό των δανείων από την Ευρωζώνη (80 δις ευρώ). Continue reading “25.03.2011 – Γ. Παπανδρέου: «Έχουμε σπείρει για το μέλλον…»”

24.03.1999 – Ξεκίνησαν οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Με εντολή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, άρχισαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, με αφορμή την άρνηση του προέδρου Μιλόσεβιτς να υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία που προέβλεπε την ανάπτυξη Νατοϊκών στρατευμάτων σε Γιουγκοσλαβικό έδαφος. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σε διάγγελμά του, δικαιολόγησε τη στάση του και κάλεσε τους Γιουγκοσλάβους να αντισταθούν σθεναρά στη Νατοϊκή επίθεση. Continue reading “24.03.1999 – Ξεκίνησαν οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας”