Γ. Αλογοσκούφης: «Το 1999 έγινε πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

19/03/2006

 

 

«Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα και στην τηλεοπτική εκπομπή “ΡRΕSS” της ΝΕΤ. Continue reading “Γ. Αλογοσκούφης: «Το 1999 έγινε πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ»”

Πρόληψη της βίας στα γήπεδα

Υπάρχει μια συσσωρευμένη βία στην κοινωνία. Την τελευταία 4ετία, εντοπίζεται στους δρόμους, “όταν η Χρυσή Αυγή ακονίζει τις ξιφολόγχες της” και εντός των γηπέδων και των αθλητικών χώρων”. Εκεί η βία ατύπως είναι θεσμική συνοδεύει τις ομάδες και είναι κομμάτι της κουλτούρας των υποτιθέμενων οργανομένων. Η οργάνωση σημαίνει πως υπάρχει δομή, ιεραρχία, ενδεχομένως χρηματοδότηση. Αν υπάρχουν και όπλα, απειλές, επιθέσεις τραυματισμοί καταστροφές, τότε η έννοια της οργάνωσης αυτής λαμβάνει άλλο χαρακτήρα.  Continue reading “Πρόληψη της βίας στα γήπεδα”

Γ. Παπανδρέου: «Περάσαμε το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

18/03/2010

 

«Η κυβέρνησή μας ανέλαβε πριν από πέντε μήνες, με μια ισχυρή εντολή για αλλαγή. Οπότε, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αλλαγές, το κάνουμε ήδη, και το κάνουμε με τέτοιο τρόπο, που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είχαν ληφθεί τόσο πολλά μέτρα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις και είναι πολύ σκληρές. Την περασμένη εβδομάδα, περάσαμε το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Continue reading “Γ. Παπανδρέου: «Περάσαμε το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας»”

Ιερά Σύνοδος: «Πορνεία, κάθε άλλη συζυγική σχέση εκτός γάμου»

 

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

17/03/2008

 

Την αντίθεσή της στο “Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης” που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασε η Εκκλησία της Ελλάδος δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη -σχετικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο- και ακολούθησε συζήτηση, στην οποία διατύπωσαν τις απόψεις τους όλοι οι Ιεράρχες. Continue reading “Ιερά Σύνοδος: «Πορνεία, κάθε άλλη συζυγική σχέση εκτός γάμου»”

Ευ. Τσακαλώτος: «Κι εγώ θα ήθελα να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον…»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

16/03/2017

 

Τις προτιμήσεις του στο γυναικείο φύλο δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας – εκτάκτως – στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου, προβαίνοντας σε μικρής διάρκειας ενημέρωση στους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, αναφέρθηκε στην πορεία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τονίζοντας πως «στόχος είναι να κλείσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να πάμε στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου με ελάχιστα ζητήματα ανοικτά». Continue reading “Ευ. Τσακαλώτος: «Κι εγώ θα ήθελα να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον…»”

Κ. Σημίτης: «Το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει θετική και σίγουρη προοπτική»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

15/03/2000

 

«Στο Χρηματιστήριο δεν ασκούνται, ούτε επιτρέπεται να ασκούνται, κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις. Ούτε επιτρέπεται, κατά μείζονα λόγο, οποιαδήποτε επιχείριση εκμετάλλευσης της πορείας του Χρηματιστηρίου για να αντληθούν εκλογικά οφέλη από τον οποιονδήποτε. Αυτό το καταδικάζει η ελληνική κοινωνία. Και πιστεύω, σκληρά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσιάζοντας το κοινωνικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Continue reading “Κ. Σημίτης: «Το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει θετική και σίγουρη προοπτική»”

Απώλεια στήριξης

Η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να μην πατάνε πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Η διεύρυνση προς το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, οι επιλογές του ψηφοδελτίου  που προσέφεραν υλικό στην αξιωματική αντιπολίτευση και οι δημόσιες τοποθετήσεις ορισμένων προσώπων, όπως του Γιώργου Κυρίτση περί μολότωφ, φανερώνουν και μεγενθύνουν τις αδυναμίες.

Τα σφάλματα πρέπει να διορθωθούν άμεσα, πριν γιγαντωθούν.

Και για όσους διαβάζουν πέρα από τα γεγονότα, ορισμένοι ετοιμάζουν την επόμενη μέρα, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

 

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ επιβάλλει σήμερα μορατόριο στη θανατική ποινή

 

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο Γκάβιν Νιούσομ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι επιβάλλει μορατόριο στη θανατική ποινή, κάτι που θα σώσει τη ζωή 737 καταδικασμένων στην εσχάτη των ποινών που αναμένουν την εκτέλεσή τους σε αυτή την Πολιτεία, αριθμό που είναι ο υψηλότερος στη χώρα.

«Η ποινή του θανάτου είναι ασυμβίβαστη με θεμελιώδεις αξίας μας», προσβάλλει «τα ιδεώδη» των Καλιφορνέζων, αναμένεται να πει ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας σε ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Continue reading “Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ επιβάλλει σήμερα μορατόριο στη θανατική ποινή”

Ταυτοποιώντας τις σορούς μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μια καταξιωμένη Ιταλίδα ιατροδικαστής για χρόνια έχει τη δύσκολη δουλειά να ταυτοποιεί τα πτώματα των μεταναστών, εκείνων που προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν.

Η Κριστίνα Κατάνεο λέει ότι η ταυτοποίηση των θυμάτων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά σημαντική για τις οικογένειες των θυμάτων. Continue reading “Ταυτοποιώντας τις σορούς μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο”

Η NASA σχεδιάζει επιστροφή στη Σελήνη έως το 2020

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) σχεδιάζει να στείλει ξανά αποστολές στη Σελήνη έως το 2020, ενώ στη συνέχεια θα στρέψει την προσοχή της στον Αρη, από όπου προγραμματίζει να συλλέξει και να επιστρέψει το πρώτο δείγμα γύρω στο 2026, δήλωσε ο επικεφαλής της Τζιμ Μπριντενστάιν παρουσιάζοντας στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα την κυβερνητική πρόταση για το νέο προϋπολογισμό της υπηρεσίας για το 2020. Continue reading “Η NASA σχεδιάζει επιστροφή στη Σελήνη έως το 2020”