28/02/2012 – Ο υποκατώτατος, οι περικοπές στους μισθούς και η διάλυση των ΣΣΕ από το υπουργικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, υπό τον Λ. Παπαδήμο

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία  εγκρίθηκε σε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς βάσει των προβλέψεων του νέου μνημονίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τίθενται σε ισχύ, αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου 2012, οι διατάξεις που αφορούν στις περικοπές μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στο καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Continue reading “28/02/2012 – Ο υποκατώτατος, οι περικοπές στους μισθούς και η διάλυση των ΣΣΕ από το υπουργικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, υπό τον Λ. Παπαδήμο”

 Λευκορωσία: Λείψανα εκατοντάδων Εβραίων ανακαλύφθηκαν σε μαζικό τάφο της Ναζιστικής περιόδου

  

Στρατιώτες της Λευκορωσίας ξέθαψαν λείψανα εκατοντάδων ανθρώπων που εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από ένα μαζικό τάφο που ανακάλυψαν στο σημείο ενός γκέτο όπου ζούσαν Εβραίοι την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής.

Ο τάφος εντοπίστηκε τυχαία τον περασμένο μήνα σε ένα εργοτάξιο σε μια κατοικημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης Μπρεστ κοντά στα πολωνικά σύνορα. Continue reading ” Λευκορωσία: Λείψανα εκατοντάδων Εβραίων ανακαλύφθηκαν σε μαζικό τάφο της Ναζιστικής περιόδου”

Βατικανό: Ο πάπας επιβεβαιώνει ότι ο καρδινάλιος Πελ δεν θα εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και δεν θα έρχεται σε επαφή με παιδιά

Ο πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων στην Αυστραλία. Στον καρδινάλιο δεν επιτρέπεται να εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και να έχει επαφή με παιδιά. Continue reading “Βατικανό: Ο πάπας επιβεβαιώνει ότι ο καρδινάλιος Πελ δεν θα εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και δεν θα έρχεται σε επαφή με παιδιά”

27/02/2013 – Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα εφτάψυχη»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ ουρά κανενός, γιατί είναι η γάτα. Η γάτα η οποία πιάνει ποντίκια, είναι εφτάψυχη, είναι αυτή που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις», ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με την οποία άνοιξε τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου της Νεολαίας του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Continue reading “27/02/2013 – Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα εφτάψυχη»”

Γερμανοί και Ολλανδοί επωφελήθηκαν περισσότερο από το ευρώ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Η Γερμανία και η Ολλανδία επωφελήθηκαν πάρα πολύ από το ευρώ τα 20 χρόνια από την καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με μελέτη, ενώ για σχεδόν όλα τα άλλα μέλη της ευρωζώνης αποτέλεσε σημαντικό βαρίδι στην οικονομική ανάπτυξη.

Η μελέτη, από το γερμανικό Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, δείχνει ότι οι πιο αυστηροί υποστηρικτές της δημοσιονομικής ορθοδοξίας στην ευρωζώνη, που υπήρξαν οι περισσότερο επικριτικοί για τις διασώσεις των υπερχρεωμένων περιφερειακών χωρών τα τελευταία χρόνια, ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο. Continue reading “Γερμανοί και Ολλανδοί επωφελήθηκαν περισσότερο από το ευρώ”

Άρης Κωνσταντινίδης: “Θα απομάκρυνα όλα τα μικρά ή μεγάλα σπίτια που βρίσκονται σ΄αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα ανάμεσα στη Διον. Αρεοπαγίτου και την οδό  Χατζηχρήστου-Ροβέρτου Γκάλλι”

Ο αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης, όσο ήταν στη ζωή είχε αντιδράσει έντονα για την προοπτική κατασκευής Μουσείου κάτω από την Ακρόπολη και ειδικά για το πρώτο βραβείο που είχε δοθεί σε ιταλούς αρχιτέκτονας. Σκέφτονταν ένα τεράστιο κτιριακό όγκο με ένα γυάλινο  “μάτι” από το οποίο οι επισκέπτες θα έβλεπαν την Ακρόπολη.Είχε παρομοιάσει την πρόταση με τον Πολύφημο, τον μυθικό γίγαντα της Οδύσσειας που είχε ένα μάτι …Δεν προχώρησε αυτό το σχέδιο, ήρθε άλλο, ακόμη πιο…καλό και μαζί του ακολουθούν και οι τεράστιες πολυκατοικίες που ανταγωνίζονται ευθέως τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με την …εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.  Continue reading “Άρης Κωνσταντινίδης: “Θα απομάκρυνα όλα τα μικρά ή μεγάλα σπίτια που βρίσκονται σ΄αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα ανάμεσα στη Διον. Αρεοπαγίτου και την οδό  Χατζηχρήστου-Ροβέρτου Γκάλλι””

26/02/2010 – Γ. Παπανδρέου: «Οι πράξεις και οι παραλείψεις των προηγούμενων ετών οδηγούν σε βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων»

 

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

«Οι πράξεις και οι παραλείψεις των προηγούμενων ετών οδηγούν σήμερα, εκ των πραγμάτων, σε βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα –ούτε και εσείς, κυρία Παπαρήγα, ούτε εσείς, κύριε Τσίπρα- που πιστεύει ότι θέλαμε να έρθουμε στην εξουσία για να πάρουμε σκληρές αποφάσεις απέναντι στον Ελληνικό λαό. Σήμερα όμως είναι άλλο το χρέος μας. Να ξεχάσουμε το πολιτικό κόστος και να σκεφθούμε μόνο την επιβίωση της πατρίδας. Το δίλημμα σήμερα είναι ένα: Θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει ή θα αντιδράσουμε; Δεν υπάρχει, λοιπόν, άλλος δρόμος από το να ηγηθούμε σε αυτόν τον αγώνα της δύσκολης αναγέννησης της χώρας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ, παράλληλα, προανήγγειλε την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων και περικοπών δαπανών, τις οποίες απέδωσε σε «πράξεις και παραλείψεις» της Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη εξαετία. Continue reading “26/02/2010 – Γ. Παπανδρέου: «Οι πράξεις και οι παραλείψεις των προηγούμενων ετών οδηγούν σε βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων»”

Το 2020 ο Κώστας Λαλιώτης θα είναι πια 69 ετών

Ο Κώστας Λαλιώτης δεν μίλαει τα τελευταία χρόνια, παρά ελάχιστα, όταν το κρίνει απαραίτητο. Ίσως διότι γνωρίζει την αξία της σιωπής, ίσως διότι έχει στο μυαλό όλες της λεπτομέρειες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, ως στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ , με ενεργό ρόλο.  Η πρόκληση -μέσω του “Βήματος” να πάρει θέση, αν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, είναι ανιστόρητη. Κυρίως, διότι προέρχεται από εκείνους που δεν δίστασαν να έχουν θέση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η οποία γέννησε τέρατα και στην αυτή που ακολούθησε του Αντώνη Σαμαρά με τον  Ευάγγελο Βενιζέλο και την αρχική στήριξη του Φώτη Κουβέλη. Continue reading “Το 2020 ο Κώστας Λαλιώτης θα είναι πια 69 ετών”

Το “Κωλοέλληνες” του Σαββόπουλου πριν τη φράση Πάγκαλου, “τα φάγαμε όλοι μαζί”

“Μελαμψές φυλές
κοντοπόδαρες,
Σειλινοί του κράτους
που ξερνάει και να `τους,
τσιφτετέλληνες
με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θύτες
για ανμηστία αλήτες
τώρα διοικητές.
Κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες.”

 

Είναι το 1989, όταν ο Δ. Σαββόπουλος όταν κυκλοφορεί το τραγούδι του “Κωλοέλληνες”.  Σε αυτό ακούγεται και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε φωνή δεύτερη. Είναι η εποχή των σκανδάλων, ” των κλεφτών του ΠΑΣΟΚ”, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που διεκδικεί την εξουσία με την “φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία” που θα φέρει το “βρώμικο 89” δηλαδή την κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ, με την ενιαίο ΣΥΝ (ΚΚΕ+ΕΑΡ). Οι τότε “Κωλοέλληνες” είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Μετά ο Διον. Σαββόπουλος έκανε συναυλίες στα στρατόπεδα με υπουργό εθνικής Άμυνας τον Ιώαννη Βαρβιτσιώτη… Ένας μεγάλος δημιουργός είχε καθυβρίσει έναν λαό με τον οποίο απλώς δεν είχε συμφωνούσε.  Continue reading “Το “Κωλοέλληνες” του Σαββόπουλου πριν τη φράση Πάγκαλου, “τα φάγαμε όλοι μαζί””

Το ακροδεξιό Vox στην Ισπανία ζητάει εκστρατευτικό σώμα στην Βενεζουέλα

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Το ακροδεξιό κόμμα Vox έχει αρχίσει να δίνει πολύ πιο έντονα το τελευταίο διήμερο το πολιτικό του στίγμα στην Ισπανία, καταθέτοντας πρώτα μία τροποποιητική πρόταση στη Βουλή της Ανδαλουσίας, ζητώντας την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα και κατόπιν αρνούμενο να ψηφίσει στη Γερουσία υπέρ της πρότασης νόμου εναντίον της ΛΟΑΤΚΙφοβίας και της αντίστοιχης βίας στον χώρο του αθλητισμού. Continue reading “Το ακροδεξιό Vox στην Ισπανία ζητάει εκστρατευτικό σώμα στην Βενεζουέλα”