Βατικανό: Ο πάπας επιβεβαιώνει ότι ο καρδινάλιος Πελ δεν θα εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και δεν θα έρχεται σε επαφή με παιδιά

Ο πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων στην Αυστραλία. Στον καρδινάλιο δεν επιτρέπεται να εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και να έχει επαφή με παιδιά.

Σε μια πρώτη αντίδρασή του στην καταδίκη του Πελ, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι “επώδυνο” για πολλούς αλλά ότι ο καρδινάλιος υποστηρίζει την αθωότητά του και έχει δικαίωμα να “υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι το τελευταίο επίπεδο” της νομικής διαδικασίας.

 

Ο Αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού, κρίθηκε ένοχος των κατηγοριών περί σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ανηλίκων κι έγινε έτσι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για υπόθεση παιδεραστίας.

Δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε ένοχο τον 77χρονο καρδινάλιο για την κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου καθώς και για τέσσερις ακόμα κατηγορίες για ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικους, μέλη μιας παιδικής χορωδίας, όταν ήταν ακόμη ηλικίας 12 και 13 ετών. Τα κακουργήματα αυτά είχαν διαπραχθεί μέσα στο σκευοφυλάκιο του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου της Μελβούρνης τη δεκαετία του 1990

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *