Το 2020 ο Κώστας Λαλιώτης θα είναι πια 69 ετών

Ο Κώστας Λαλιώτης δεν μίλαει τα τελευταία χρόνια, παρά ελάχιστα, όταν το κρίνει απαραίτητο. Ίσως διότι γνωρίζει την αξία της σιωπής, ίσως διότι έχει στο μυαλό όλες της λεπτομέρειες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, ως στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ , με ενεργό ρόλο.  Η πρόκληση -μέσω του “Βήματος” να πάρει θέση, αν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, είναι ανιστόρητη. Κυρίως, διότι προέρχεται από εκείνους που δεν δίστασαν να έχουν θέση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η οποία γέννησε τέρατα και στην αυτή που ακολούθησε του Αντώνη Σαμαρά με τον  Ευάγγελο Βενιζέλο και την αρχική στήριξη του Φώτη Κουβέλη.

Η απάντηση του πρώην υπουργού, ο οποίος το απόγευμα των εκλογών του 2000 ήταν από τους λίγους που πίστευε πως το ΠΑΣΟΚ θα βρισκόταν στην εξουσία απάντησε στο “Βήμα” αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:  “Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής και της ΚεντροΑριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο τους, την αυτοδύναμη στρατηγική τους και τον καταλυτικό διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο τους”.

Και όταν μιλάει για αυτοδυναμία, προφανώς εννοεί πως δεν μπορεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους σημερινούς όρους,  αλλά προφανώς υποσημειώνει πως  δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ εκ νέου να υπηρετήσει τη ΝΔ, υπό την Κυριάκο Μητσοτάκη,  με τον Άδωνη και τον Βορίδη. Και μιλάει ένας άνθρωπος που έρχεται από τη γενιά του Πολυτεχνείου και διατηρεί τη μνήμη για το τι ήταν η “χούντα” και τις συμφύσεις που παρήγαγε. Επιπέον  δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί ολομέτωπα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, συνεπώς η διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη- αν γίνει- δύσκολα θα έχει την έγκριση του ανθρώπου που στήριξε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Στις 17 Νοεμβρίου 1991 ο Στέφανος Κασιμάτης για το περιοδικό “Έψιλον” της “Κυριακάτικης  Ελευθεροτυπίας” ξεκαθάριζε δια της αοριστίας, τα πράγματα: “Το 2000 θα είμαι μόλις 49 ετών”.

Το 2020 θα είναι 69 ετών και θα συνεχίσει ως φαίνεται να απασχολεί πολύ κόσμο με την ερώτηση: “Τι οργανώνει ο Κώστας Λαλιώτης στο παρασκήνιο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *