25.1.2015 – Αλ. Τσίπρας: «Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, έλαβαν: ΣΥΡΙΖΑ 36,34% (149 έδρες), Ν.Δ 27,81% (76 έδρες), Χρυσή Αυγή 6,28% (17 έδρες), Το Ποτάμι 6,05% (17 έδρες), ΚΚΕ 5,47% (15 έδρες), ΑΝΕΛ 4,75% (13 έδρες) και ΠΑΣΟΚ 4,68% (13 έδρες).

«Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή», δήλωσε σε επινίκια συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του, στα Προπύλαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον αυταρχισμό και μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε πως «η ετυμηγορία του λαού ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν», τόνισε: «Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της ΕΕ, η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί δίκαιη και αμοιβαία επωφελή λύση. Η Ελλάδα θα προσέλθει με το εθνικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, χωρίς νέα ελλείμματα αλλά και χωρίς εξωπραγματικά και ανέφικτα πλεονάσματα. Ούτε ρήξη ούτε υποταγή».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *