“Η μπάλα στην εξέδρα”

του Βασίλη Κουφόπουλου

Εντάξει ,έφυγε η Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση. Παιραιτήθηκε μαζί της και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Για την παραίτησή της χρειάστηκε η απόφαση του Πρωθυπουργού. Στον πόλεμο των εντυπώσεων, στην πολιτική “ναυμαχία” της Novartis,  που είναι σε εξέλιξη, η αξιωματική αντιπολίτευση  πέτυχε ένα σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση.  

Οι υπουργοί πρέπει στοιχειωδώς να έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας. Το επίδομα που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου δεν θα έπρεπε να το παίρνει, επειδή δεν το χρειαζότανε. Επίσης, όταν, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να λάβει κάποιος μια οικονομική επιχορήγηση, είναι αδιανόητο για έναν  υπουργό, να παίρνει ένα ποσό 1.000 ευρώ.

Ορθώς πήρε την απόφαση  ο Πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα στους πάντες, και στους υπουργούς του και στην αντιπολίτευση, για ένα θέμα οικονομικής τάξεως.

Η γνώμη μας είναι πως σε αυτό το υπουργικό σχήμα πως υπάρχουν κι άλλοι που δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και ασκούνται μόνο στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων με συνεντευξούλες και χαμογελάκια.  Κοινώς, ορισμένοι στο υπουργικό σχήμα έχουν απολαύσει πολλά περισσότερα , από όσα πρέπει. Η φανέλα τους είναι καθαρή και ατσαλάκωτη, ενώ δίπλα κάποιοι  έχουν λιώσει στην τρεχάλα, ιδρώνοντας και ματώνοντας για την κυβέρνηση. Το επόμενο υπουργικό σχήμα θέλει ανθρώπους με σοφία αλλά και έτοιμους για μία τεραστίων διαστάσεων πολιτική σύγκρουση.  Για τη σημερινή τους παρουσία στα υπουργικά όργανα έχει χυθεί πολύ αίμα στη διαδρομή του νεοελληνικού κράτους.

 

Η καμπάνια της αντιπολιτευσης έχει τον τίτλο “η μπάλα στην εξέδρα”. Να συζητάμε για ο,τιδήποτε άλλο, πλην της Novartis. Και ο λόγος είναι προφανής. “Δεν πρόκειται για σκευωρία” όπως κραυγάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης στα media. Διεθνές σκάνδαλο με μίζες, όπου στην Ελλάδα έγιναν εξαιρέσεις και δεν ενεπλάκησαν πολιτική, δεν υπάρχει. Εδώ, μιλάνε τα χρήματα και οι αποφάσεις. Τα λεφτά “καινέ”, εκείνους που τα έχουν στα χέρια τους. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *