27.02.2013 – Ισόβια κάθειρξη στον Β. Παπαγεωργόπουλο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης – μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για “πολιτική δίκη” με αποκλειστικό κριτήριο “την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών” έκανε λόγο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του πολιτικού του γραφείου.

“Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο τέως δήμαρχος.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, μετά το τέλος της διαδικασίας, με τη συνοδεία αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τις οποίες κάλυπτε με το παλτό του, εισήλθε με τους δύο συγκατηγορουμένους του στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ., με προορισμό τις δικαστικές φυλακές των Διαβατών.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, η ΝΔ ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του κόμματος «η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *