29.04.2015 – Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 21901920 κ.α. διατάξεις», ψηφίστηκε -τις πρώτες πρωινές ώρες- επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, από την πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

«Ολοκληρώθηκε μια συζήτηση στην οποία έγινε πολύ πλούσια διαβούλευση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα το αίσθημα δικαίου και δήλωσε αισιόδοξος ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο.

Προηγήθηκε ομιλία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από τον κ. Παππά να υπάρξει ρύθμιση ώστε «η αποκατάσταση των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων να είναι πλήρης και δίκαιη». Ο υπουργός Επικρατείας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν οι προτάσεις της προέδρου της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, ήταν η χαριστική βολή για την αντίστροφη πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης «για την αποφασιστική διεκδίκηση εκ μέρους του ελληνικού λαού της ανατροπής αυτού του συστήματος φαυλοκρατίας και διαπλοκής που καταδυνάστευε τον τόπο».

Επίσης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για «τα μαθήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας και αταλάντευτης διεκδίκησης που έδωσαν», ενώ, συνεχάρη τον κ. Παππά για το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή «χωρίς ίχνος ρεβανισμού».

Στο μεταξύ, έντονη ήταν η αντιπαράθεση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ότι προσφέρει υπηρεσία στην διαπλοκή όταν δυσφημεί προκαταβολικά την ΕΡΤ, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προσθέτοντας πως το ίδιο έκανε και όταν την έκλεισε. «Κατασυκοφάντηση του Δημόσιου και η υπηρεσία στη διαπλοκή είναι τα εμβλήματα των περιόδων των μνημονίων που ο λαός αφήνει πίσω του μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση που γίνεται», είπε ο κ. Φίλης αναφερόμενος και στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

«Αν ζούσα σε άλλη χώρα θα δήλωνα γοητευμένος από την ομιλία του Νίκου Φίλη», είπε παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν δημιουργεί μια ΕΡΤ που δεν θα υπόκειται σε κυβερνητικό έλεγχο.

Τέλος, για ένα πρόχειρο νομοσχέδιο, το τελευταίο -μέχρι στιγμής- σε μια σειρά πρόχειρων νομοσχεδίων της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση επιχείρηση ελέγχου της ΕΡΤ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *