28.04.2012 – Α. Σαμαράς: «Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κλείσει το δρόμο»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ της Λάρισας, όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

«Προωθούν διάφορα ζευγάρια για να μας πλαγιοκοπήσουν. Προσπάθησαν διάφορους συνδυασμούς. Τώρα προωθούν από τη μια πλευρά το ζευγάρι Βενιζέλου-Παπανδρέου, κι από τον άλλη το ζευγάρι Τσίπρα με τον… μεταμφιεσμένο Τσίπρα, Το ένα ζευγάρι – Βενιζέλου,Παπανδρέου – ξέρουν πια πως δεν πείθει. Απωθεί. Συσπειρώνει μόνον όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ να πέσει στα μαλακά. Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κλείσει το δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «ο λαός συσπειρώνεται, ο λαός ξεσηκώνεται, άρα είναι βέβαιο ότι θα νικήσουμε. Από την αρχή είπαμε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα βγαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και λέει αυτό που λέγαμε εμείς από την αρχή», τονίζοντας, παράλληλα, πως «η άποψη που από την αρχή είχαμε εκφράσει τώρα κερδίζει έδαφος παντού στην Ευρώπη».

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε: «Εμείς πριν λίγους μήνες, όταν οι ολέθριες αποφάσεις Παπανδρέου για δημοψήφισμα μας είχαν απομονώσει στην Ευρώπη και πηγαίναμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ανατρέψαμε τον Παπανδρέου και διασώσαμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Αναφερόμενος, δε, στη «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τους πολίτες να μην μπλέκουν «όσους αγαπάνε την πατρίδα με όσους πουλάνε κούφιο πατριωτισμό. Οι νεοναζί κρύβουν τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους».

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ είναι η παράταξη που θέλει να αλλάξει τα πάντα, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει καταθέσει σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, ενώ, επανέλαβε ότι «πρώτο μας μέλημα είναι η συνοχή της κοινωνίας. Η παράταξή μας για πρώτη φορά έσπασε την τρομοκρατία της Αριστεράς. Έβαλε την ατζέντα της συζήτησης. Έσπασε ταμπού. Παρουσιάζει πλήρες πρόγραμμα για την ασφάλεια του Πολίτη. Πλήρες πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό και την απέλαση των λαθρομεταναστών».

Απευθυνόμενος στο αγροτικό ακροατήριο της Θεσσαλίας, δεσμεύτηκε πως «ότι ρευστότητα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες».

Ακολούθως, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε πως είναι «ξεκάθαρη απόφαση της ΝΔ ότι θα ελέγξουμε το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974, όπως επίσης είναι ξεκάθαρη απόφαση η Εξεταστική Επιτροπή για το γιατί και πως μπήκαμε στο Μνημόνιο».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο και πως από τις 7 Μαΐου ξεκινά η παραγωγική αναγέννηση της χώρας και η αξιοποίηση του πλούτου της. «Η χώρα μας είναι πλούσια και την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Αυτή τη μιζέρια θα την τελειώσουμε στις 6 Μαΐου. Από τις 7 Μαΐου, θα ξεκινήσει η παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας. Εμείς πιστεύουμε στη χώρα και στους ανθρώπους της. Πιστεύουμε στον πλούτο της Ελλάδας. Και στις αστείρευτες δυνάμεις του Έλληνα. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας: «Ανάπτυξη, επενδύσεις, αλλαγή σελίδας, έρχονται με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει η ΝΔ».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *