29/05/2009 – Υπόθεση SIEMENS: Στον δρόμο του Χριστοφοράκου και ο Καραβέλας…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Μετά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, άλλο ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens και εκ των βασικών κατηγορουμένων στην ελληνική πτυχή του σκανδάλου των ”μαύρων ταμείων”, ο Χρήστος Καραβέλας, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, διότι διέφυγε στο εξωτερικό.

Ο Χρ. Καραβέλας που –μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις της προθεσμίας που είχε λάβει από τον κ. Ζαγοριανό- είχε κληθεί σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα, δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του συνηγόρου του Γ. Μαρκουλάκου ”αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν βρίσκεται στην Ελλάδα”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως είχαν περιέλθει σε γνώση του στοιχεία, που έδειχναν ότι ο Χρ. Καραβέλας προετοίμαζε την έξοδό του από τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Δένδια, η ελληνική πρεσβεία σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, είχε ενημερώσει τον υπουργό ότι ο κατηγορούμενος ”εισήγαγε τρία εκατομμύρια δολάρια”, ενώ προέβη και στην αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως υπάρχουν υπόνοιες φυγής του κ. Καραβέλα και κλείνει την ανακοίνωσή του αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι δικαστικοί λειτουργοί: «Ο Υπουργός επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση ότι προΐσταται της Διοίκησης και μόνον της Δικαιοσύνης και ότι δεν αναμειγνύεται στη διαδικασία απονομής της».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηellas, είχε κληθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν στη σύμβαση 8002 του 1997, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

Εκ των υστέρων, όπως αποδεικνύεται, ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του Χρήστου Καραβέλα, απαγορεύοντας επίσης την έξοδο από τη χώρα στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ηλία Γεωργίου και στον πρώην διοικητή του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *