22/06/2017 – Β. Κικίλιας: «Ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη χώρα γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η παραμονή του πάση θυσία στην εξουσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

 

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες» και πρόσθεσε πως:

 

  • « Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο τέταρτο Μνημόνιο έως το 2022. Με βαριά λιτότητα για όλους τους Έλληνες. Με περικοπές συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε όλους.

 

  • Έχει δεσμευτεί και υπογράψει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που βαραίνουν την οικονομία και εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

 

  • Δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος.

 

  • Δεν φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

 

  • Δυστυχώς, με την ιδεοληπτική, παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων».

 

Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο για το θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με ισοβίτη, καταδικασμένο για υπόθεση ναρκωτικών, λέγοντας πως «η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τι έχει να πει ένας υπουργός Άμυνας με έναν κατάδικο;», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Ο ίδιος υπουργός έχει να επιδείξει και άλλα παραπτώματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ: «Κάθεται μπροστά ως συγκυβερνήτης σε πολεμικό ελικόπτερο θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και στρατιωτικό υλικό που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι” και αναφερόμενος στην στήριξη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον Π. Καμμένο, έθεσε το εξής ερώτημα: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;».

 

Τέλος, ο κ. Κικίλιας, με αφορμή τα κρούσματα παραβατικότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα οποία έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε: «Η κατάσταση στο Α.Π.Θ. είναι απαράδεκτη και ενδεικτική των συνεπειών που έχουν οι ιδεοληπτικές, παρωχημένες αντιλήψεις της κυβέρνησης για την Παιδεία. Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως, εντός του ΑΠΘ, διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους», ενώ, αναφερόμενος στην στάση του αρμόδιου υπουργού Παιδείας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε  τον Κ. Γαβρόγλου ως «παρατηρητή».

 

«Δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την φοιτητική κοινότητα. Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας, που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας λόγο για επαναφορά μιας «επικίνδυνης αντίληψης για το ακαδημαϊκό άσυλο που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας».

 

«Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς, για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων», κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *