03/07/2015 – Α. Σαμαράς: «Το κούρεμα χρέους το έχουμε κερδίσει από το 2012»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Οξύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να «επιμένει στα ψέματα» και το κυβερνών κόμμα πως «δεν αντέχει την Ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας» καθώς «θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας, ώστε να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα».

 

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο πρωθυπουργός «λέει πάλι ψέματα», καθώς «η ίδια έκθεση κατηγορεί τη δική του κυβέρνηση, πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της Οικονομίας, από κάθε άποψη, τους τελευταίους πέντε μήνες».

 

Όπως επισήμανε ο κ. Σαμαράς, η έκθεση του ΔΝΤ προτείνει «νέο μνημόνιο με πολύ βαρύτερα μέτρα», ενώ, παράλληλα, υποστήριξε ότι «το κούρεμα χρέους το έχουμε κερδίσει από το 2012. Τώρα, μ’ αυτή την κυβέρνηση, από κούρεμα καταθέσεων κινδυνεύουμε», συμπλήρωσε.

 

Στο νέο μήνυμά του, εν όψει του δημοψηφίσματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας του λαού, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή ψηφίζουμε Ναι ή Όχι στο ευρώ! Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση. Το ΟΧΙ θα αδυνάτιζε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα».

 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά, έχει ως εξής:

 

«Περίμενα πως μέσα σε τέτοιες δραματικές συνθήκες για τη χώρα και το λαό μας, θα υπήρχε και η ελάχιστη υπευθυνότητα. Έστω και ελάχιστα ίχνη αλήθειας. Όμως εκείνος επιμένει στα ψέματα…

 

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται σήμερα την τελευταία Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και λέει πάλι ψέματα! Γιατί η ίδια έκθεση κατηγορεί τη δική του κυβέρνηση, πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της Οικονομίας, από κάθε άποψη, τους τελευταίους πέντε μήνες! Κι επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση της χώρας, η Έκθεση προτείνει νέο μνημόνιο με πολύ βαρύτερα μέτρα.

 

Τι να πει κανείς;

 

Τους κατηγορούν ότι χειροτέρεψαν τα πάντα και εκείνοι… πανηγυρίζουν!

 

Τους φέρνουν νέο μνημόνιο και εκείνοι… χαίρονται!

 

Το κούρεμα χρέους άλλωστε, το έχουμε κερδίσει από το 2012! Τώρα μ’ αυτή την κυβέρνηση από κούρεμα καταθέσεων κινδυνεύουμε!

 

Λένε κι ένα ακόμα ψέμα:  Ότι είτε βγει μεθαύριο το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ, θα πάνε, λένε, να κλείσουν αμέσως συμφωνία…

 

Μα τότε γιατί έκαναν δημοψήφισμα; Γιατί δημιουργούν διχασμό; Γιατί έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει;

 

Μήπως, όπως ομολόγησε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, για να μην πέσει η κυβέρνησή τους; Δεν είναι μόνον αυτό…

 

Εξ αρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ, με τη «σύμφωνη γνώμη» του λαού μας!

 

Τώρα λένε πως θα ανοίξουν οι τράπεζες! Πώς; Με το ΟΧΙ; Με ολόκληρη την Ευρώπη να το εκλαμβάνει ως «όχι» στο ευρώ;

 

Ψέματα λένε και πάλι! Όπως προ ημερών ψέματα έλεγαν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Και ήταν τελικά η ίδια η κυβέρνηση που έκλεισε τις τράπεζες.

 

Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε Ναι ή Όχι στο ευρώ! Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση. Γιατί- κοιτάξτε- ότι κι αν ψηφίσει ο κόσμος, τώρα μας είπαν ότι θα υπογράψουν συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Αυτό που δεν έκαναν επί 5 μήνες! Και ασφαλώς μέσα σε 48 ώρες, δε θα φέρουν καλύτερη συμφωνία. Όμως, όλοι το λένε πια: Το ΟΧΙ θα αδυνάτιζε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας!

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν αντέχει την Ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας. Θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας. Ώστε να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα.

 

Καλώ τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, πέρα και πάνω από κόμματα, να σταθούμε ως λαός ενωμένοι, δίπλα στο ΝΑΙ, για μιαν Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ.

 

Και καλώ όλους τους Έλληνες, ότι κι αν πιστεύουν, να φτάσουν στις κάλπες ενωμένοι. Και το κυριότερο: ότι κι αν ψηφίσουν, να είναι ενωμένοι και την επόμενη μέρα!

 

Η δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού μας.

 

Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο ΝΑΙ στο ευρώ.

 

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα.

 

Και δυνατή Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ελλάδα! Είναι η Ενωμένη Ελλάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *