Ταυτοποιώντας τις σορούς μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μια καταξιωμένη Ιταλίδα ιατροδικαστής για χρόνια έχει τη δύσκολη δουλειά να ταυτοποιεί τα πτώματα των μεταναστών, εκείνων που προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν.

Η Κριστίνα Κατάνεο λέει ότι η ταυτοποίηση των θυμάτων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά σημαντική για τις οικογένειες των θυμάτων.

Τουλάχιστον 30.000 μετανάστες εκτιμάται ότι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο κατά τις προσπάθειές τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Από τις σορούς των ανθρώπων αυτών, περισσότεροι από τους μισούς δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Για χρόνια, η Ιταλίδα ιατροδικαστής προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση. Όμως, η ταυτοποίηση των σορών των μεταναστών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, ιδίως επειδή δεν υπάρχει μια βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους μετανάστες.

Η ίδια δηλώνει ότι χρειάζεται να καταχωρηθούν τα μεταθανάτια δεδομένα (στοιχεία κατά την εξέταση της σορού) από τις νεκροψίες των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους σε μια ενιαία βάση δεδομένων που να ταιριάζουν με τα προθανάτια στοιχεία (φυσική περιγραφή του ατόμου) που πρέπει να συλλέγονται από συγγενείς που αναζητούν τους αγαπημένους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *