06.02.2007 – Θ. Ρουσόπουλος: ”Η κυβέρνηση είπε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες κυρίως για τον πολύπαθο τομέα της οικονομίας”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

«Η κυβέρνηση είπε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες για όλα τα θέματα, κυρίως δε για τον πολύπαθο τομέα της οικονομίας, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ψέματα, στους Έλληνες πολίτες, στους Ευρωπαίους εταίρους και εν γένει στη διεθνή κοινότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι στο πολιτικό μας λεξιλόγιο εντάσσεται μια ορολογία από το παρελθόν, κατά την οποία το να λέει κάποιος την αλήθεια είναι γκάφα. Θα μας επιτρέψουν να έχουμε την αντίθετη άποψη».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση, σχετική με δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου, που παρέπεμπε σε δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας του CNN, όπου καταγραφόταν η αναθεώρηση του ΑΕΠ στον κατάλογο με τις «101 πιο βλακώδεις στιγμές της οικονομικής ζωής».

«Η αλήθεια ποτέ δεν κοστίζει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε συναφή ερώτηση, παραπέμποντας ενδεικτικά στη διαδικασία της απογραφής: «Θυμάστε τι έγινε με το έλλειμμα, πόσο το υπολογίζαμε πριν από τις εκλογές του 2004 και πόσο αποδείχθηκε ότι ήταν κατά τις μετρήσεις της Eurostat. Πενταπλάσιο», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας : «Αντί, λοιπόν, να επιτιμάται εκείνος που λέει την αλήθεια και δίνει τα πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα, θα έπρεπε να επιτιμάται εκείνος που τα έκρυβε και είχε δημιουργήσει μια διαφορετική εικόνα για την οικονομία μέσα στο ψέμα».

«Αν το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από την κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του προγράμματός της, που αποδίδει καρπούς, λυπούμεθα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, κάποιοι παίρνουν αστήρικτα δημοσιεύματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα εσωτερικά. Έχουμε μια μακρά ιστορία αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα σε πολλά μέσα του εξωτερικού για διάφορες σκοπιμότητες. Αυτό που έχει σημασία, είναι να κάνουμε το σωστό. Διότι, και το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο αναφέρεται το CNN, είναι ζήτημα φοροδιαφυγής. Όπως πρέπει να ζητούμε από όλους να δηλώνουν σωστά τα εισοδήματά τους, έτσι και μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να δηλώνει σωστά τα εισοδήματά της, πρέπει να ξέρει ποιο το είναι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, έστω και αν αυτό συνεπάγεται κάποιες υποχρεώσεις στα πλαίσια της διεθνούς συμμετοχής της».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *