Αγρύπνια και αγωνία για την πανδημία

Η πολιτική (και η τηλεοπτική ηγεσία) του τόπου αρνήθηκε τους κρίσιμους μήνες του Καλοκαιριού και ενώ η COVID-19 κυκλοφορούσε αναμέσα μας- να μεταδώσει το μήνυμα της μάσκας, των αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων, της Θείας Κοινωνίας του φιλήματος των εικόνων  στην εκκλησία, των αγκαλιών και όλα όσα τώρα θα ζητήσουν από την κοινωνία ξανά υπό τη μορφή των μέτρων.

**Η ευθύνη τώρα, υποτίθεται, ό,τι ανήκει στους νέους, αλλά εκείνοι ποιους βλέπουν; **Τον κ. Τσιτσιπά να δίνει συμβουλές και δίπλα του το βίντεο από το πάρτυ στη Μύκονο; Τα υπόλοιπα παραδείγματα γνωστά;

** Μα η απορία εδώ είναι άλλη.** Η λεγόμενη “Ισπανική Γρίπη” που σύμφωνα με τους ειδικούς κακώς αποκαλείται έτσι, είχε δείξει πως υπάρχει και δεύτερο και τρίτο κύμα. **Πριν από ένα αιώνα η πανδημία απλώθηκε με τα πλοία που μετέφεραν στρατιώτες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. ** Η γνώση αυτή υπάρχει μεταξύ των λοιμοξιολόγων και είναι άξιο απορίας που δεν ελήφθη υπόψη. **Το άνοιγμα της οικονομίας δεν συνοδεύτηκε από κανένα μέτρο προστασίας σε πλοία, μέσα μεταφοράς, και ξενοδοχειακές μονάδες.

Από την απόλυτη επαγρύπνηση και τα ρεπορτάζ- ύμνους, περάσαμε με την ίδια ευκολία, στη χαλάρωση, την αδιαφορία, την αμηχανία των media και στην εκ νέου αγρύπνια και αγωνία των πολιτών.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *