Μόνο αν κάποιος θέλει την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, θα σκεφτόταν αυτές τις ρυθμίσεις για τα “μπλοκάκια”!

 

ΔΠΥΡωτάς τους υπουργούς την άποψη τους , για τη ρύθμιση περί των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών και δηλώνουν άγνοια στην καλύτερη των περιπτώσεων. Άλλοι, πιο έξυπνοι παραπέμπουν στον Γιώργο Κατρούγκαλο, πρώην υπουργό εργασίας, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε εμπλοκή.

 

Το Καλοκαίρι του 2015, όταν «καιγόταν» η χώρα, κάποιος ενέταξε μια διάταξης για την αλλαγή της καταβολής ασφαλίστρων στο νέο Μνημόνιο. Κάποιος πιο έξυπνος από όλους θα είχε «καρφώσει» στην Τρόικα, που συνιστούν την ελίτ της οικονομικής ευφυΐας , ότι υπάρχει εισφοροδιαφυγή. Ενδεχομένως στο πίσω μέρος του μυαλού του ς να σκέφτονταν πως βάζοντας τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές στο ΔΠΥ, οι εργαζόμενοι θα απαιτούσαν συμβάσεις, οι οποίες θα ήταν προφανώς μειωμένες διότι κανείς εργοδότης δεν θα αναλάμβανε να τις πληρώσει. Έμμεση μείωση μισθού, θαυμάσια κατάσταση.

 

Πέρασε η διάταξη αλλά κανένας στο υπουργείο δεν ασχολήθηκε με τη διατύπωση των προϋποθέσεων για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, επί μήνες. Ακολούθησε μετά το τέλος της προθεσμίας, η έκδοση της εγκυκλίου, που εκτοξεύει τις εισφορές στην περίπτωση ενός ανθρώπου που έχει 3 συνεργασίες εντός έτους, στο 38%! Περίπου 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και έτοιμοι να ψηφίσουν Κυριακο Μητσοτάκη, στις επόμενες εκλογές που θα παρακαλούσαν να γίνουν αύριο, για να αποφύγουν τη βαριά φορολογία, που έρχεται με το μανδύα των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε ένα αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο. «Οσμιζόταν» την … «πατάτα» των υπουργών και δρούσε ανάλογα. Στην περίπτωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΔΠΥ, αποτυπώνεται η άγνοια για την κατάσταση των εργαζόμενων και η ανεπάρκεια συμβούλων και υπουργών. Οποίος εμπνεύστηκε τη διάταξη και συνέταξε την εγκύκλιο θα πρέπει να λογίζεται στο επιτελείο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτιμά να φωτογραφίζεται στο καφέ του Κολωνακίου και να εισπράττει τα κραυγαλέα λάθη υπουργών και συμβούλων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

 

Και καθώς πάει να γίνει ακόμη μεγαλύτερο το σφάλμα, το προτιμότερο για την κυβέρνηση είναι να «παγώσει» τη διάταξη, να ρωτήσει και να επανέλθει με μια λογική ρύθμιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *