04/06/2007 – Ο Χοακίν Αλμούνια και η μεγάλη βελτίωση στην αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

«Η προσαρμογή της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τις συστάσεις των Βρυξελλών για την αξιοπιστία των στατιστικών της στοιχείων, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοακίν Αλμούνια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ), ο κ. Αλμούνια απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τόνισε ότι η προσαρμογή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τις συστάσεις των Βρυξελλών, για την αξιοπιστία των στατιστικών της στοιχείων, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Συνεπώς, είναι θέμα χρόνου να κλείσει και τυπικά η προδικαστική διαδικασία που έχει κινηθεί κατά της Ελλάδας από τα τέλη του 2004, για την αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων.

Όπως ανέφερε ο Επίτροπος «βρισκόμαστε στη τελευταία φάση των απαιτούμενων διαπιστώσεων για την ενσωμάτωση των συστάσεων της Eurostat στη μεθοδολογία της ΕΣΥΕ και αμέσως μετά η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί».

Τέλος, ο κ. Αλμούνια διαβεβαίωσε ότι διαπιστώνεται μεγάλη βελτίωση στην αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΣΥΕ, της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *