11/07/2016 – Αδ. Γεωργιάδης: «Τα παίρνουνε από όλες τις μπάντες – Ο Παππάς είναι φασίστας»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

«Εγώ δεν πιστεύω ότι δεν είναι διαπλεκόμενοι. Πιστεύω ότι τα παίρνουνε. Από όλες τις μπάντες. Και θα τους ψάξω όσο μπορώ περισσότερο. Εγώ θα τα ψάξω όλα. Όλα θα τα ψάξω. Δεν μπορώ να το αποδείξω. Το ξεκαθαρίζω. Επειδή δε μπορώ να το αποδείξω, είπα θα το ψάξω. Δεν ξέρω αν είναι ο Τσίπρας ή αν είναι οι γύρω του», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Ρ/Σ “Παραπολιτικά 90,1” και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

 

«Μη μας το παίζουν αθώοι. Μη μας το παίζουν οι καλοί. Τα παίρνουν μια χαρά. Αυτή είναι η γνώμη μου. Κάνουν δουλίτσες πολύ καλές. Η ιδέα ότι είναι οι αθώοι, οι καλοί, οι αμόλυντοι και οι άσπιλοι, εγώ, δεν το τρώω καθόλου αυτό το παραμύθι. Όταν βλέπω κάποιους ανθρώπους σαν τον Τσίπρα και τον Καμμένο, που λέγανε αυτά και τώρα δέχονται να κρατάνε την καρέκλα, για να κάνουν τα ακριβώς ανάποδα, μπαίνει στο μυαλό μου η ιδέα: Γιατί ρε παιδί μου αυτοί οι καλοί άνθρωποι που ήταν κομμουνιστές και αριστεροί, δέχονται τώρα να υπογράφουν τα ανάποδα απ΄ όσα λέγανε; Τι είναι αυτό που τους κάνει να θέλουν ντε και καλά να μείνουν στην καρέκλα; Κι εκεί πέρα, ο κακός μου εαυτός λέει: Μήπως τα παίρνουνε και λίγο;», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και συνεχίζοντας τη σφοδρή επίθεσή του στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, συμπλήρωσε: «Τον Τσίπρα τον σιχαίνομαι, τον θεωρώ τρομερό ψεύτη, θεωρώ ότι έκανε τρομερή ζημιά στην Ελλάδα, όμως προδότης δεν είναι. Απλώς ήθελε την εξουσία. Για ποιους λόγους ήθελε την εξουσία θα το δούμε όταν κλείσει αυτός ο κύκλος. Θα τον ψάξουμε πάντως, να ξέρει, καλά, όταν θα φύγει. Πολύ καλά».

 

Με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ισχυριζόμενος πως «η διαδικασία αδειοδοτήσεως των τηλεοπτικών σταθμών δεν έχει να κάνει με τα κρατικά έσοδα. Σιγά τώρα μην αλλάξει ο κρατικός προϋπολογισμός άμα θα πάρει 10 ή 12 εκατομμύρια από τις άδειες. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα του κράτους. Το πρόβλημα του κράτους, αντίθετα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Να εξασφαλίσει την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως θεωρεί «φρικτό να κλείσει ένα κανάλι. Ο Παππάς είναι φασίστας με αυτό που κάνει. Αυτό που κάνει είναι φασισμός».

 

«Το παραμύθι του Παππά ότι ήρθαν οι καλοί να διώξουν τους κακούς, εγώ δεν το τρώω. Να μη γυρίσουμε σε εποχές όπου χρειαζόμαστε ένα νέο Μαρούδα, ονόματι Νίκο Παππά, για να παίρνουμε άδεια το τι θα λέμε στα κανάλια», επισήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν «έχει διαφωνήσει στο να δοθούν κανονικές άδειες», αλλά, ζητά την αδειοδότηση των σταθμών με «κοινούς κανόνες διαφάνειας».

 

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη διαδικασία νόμιμης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με αποκάλεσε φασίστα.

 

Το γελοίο του πράγματος είναι προφανές, καθώς αυτή η κατηγορία εκτοξεύεται από έναν περήφανο φίλο του Στυλιανού Παττακού.

 

Η ουσία βρίσκεται στην επίσημη θέση της ΝΔ. Διότι αν καλύπτει τον αντιπρόεδρο της, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα όριο στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την ανομία, τη διαπλοκή και την ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι πολίτες, ακόμα και αυτοί της συντηρητικής παράταξης ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *