13/07/2016 – Κ. Μητσοτάκης: «Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε τις πρώτες βραδινές ώρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, με αιχμή τη δημόσια ασφάλεια, είχε συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής, καταστηματάρχες, εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών και αστυνομικούς.

 

Στο σταθμαρχείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους.

 

Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χάμιλτον, επισκέφθηκε καφετέρια και συνομίλησε με τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί, ενώ, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου ήταν σταθμευμένο λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αστυνομικούς για 20΄ λεπτά και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να ακούσει τις προτάσεις των αστυνομικών και δεσμεύτηκε να στηρίξει τους ένστολους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε την εξής δήλωση:

 

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.

 

Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

 

Δεσμεύομαι προσωπικά ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

 

Απαντώντας στις δηλώσεις του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

 

«O κ. Μητσοτάκης δεν είχε το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει τις επιτυχίες, που έχει η Ελληνική Αστυνομία κατά το τελευταίο διάστημα. Επιλέγει να αντιμετωπίσει με μικρόψυχη και μικροπολιτική αντίληψη την πραγματικότητα.

 

Πέρα από τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις τις οποίες κατά κόρον διακινούσε και διακινεί στο όνομα της δήθεν “τάξης και ασφάλειας”, το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που αδιαφορούσε για την πραγματική ασφάλεια των πολιτών, παρά μόνο συσσώρευε προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας.

 

Ακόμη και σήμερα, δεν έχει την ικανότητα να επανεξετάσει βασικές αρχές σύγχρονης αντίληψης υπό τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες προηγμένων χωρών, αλλά επιλέγει να σέρνεται πίσω από παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού. Μόλις τώρα διαπίστωσε ότι τα οχήματα της αστυνομίας είναι πεπαλαιωμένα!

 

Η κοινωνία έχει αναγνωρίσει το τεράστιο έργο της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας, η οποία πλέον παρέχεται με πολιτισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως άλλωστε έδειξαν και οι τελευταίες επιτυχείς επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

 

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα επιταχυνόμενα βήματα προς τα πίσω ή στη συμβολή για την εγκαθίδρυση σύγχρονων θεσμών, που υπηρετούν τους πολίτες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *