06/08/1993 – Στη «Δεξιά» απέδωσε τους εμπρησμούς ο Θ. Πάγκαλος – «Το ΠΑΣΟΚ, με τη στάση και τα λόγια των στελεχών του καθίσταται πραγματικός συνεργός των εμπρηστών», απάντησε η ΝΔ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Έκτακτα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Γεωργίας Χρήστο Κοσκινά, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «μετά το ξέσπασμα πυρκαγιών κοντά σε στρατόπεδα, σε αποθήκες πυρομαχικών και σε κατοικημένες περιοχές, δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών».

 

«Στο πλαίσιο αυτό» , προστίθεται στην ανακοίνωση του υπ. Γεωργίας «και κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα συγκληθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Γεωργίας Χρήστου Κοσκινά, με συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργείων και συγκεκριμένα του υφυπουργού Γεωργίας αρμόδιου για τα Δάση Απόστολου Σταύρου, του υφυπουργού Εσωτερικών Άγγελου Μπρατάκου, του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Σαψάλη, του Γενικού Γραμματέα Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Κατσούδα, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Αργύρη Καρρά,  καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Σκοπός της σύσκεψης είναι η άμεση λήψη αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου των εμπρησμών και η υλοποίησή τους από τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία».

 

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίθεση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, για το θέμα των πυρκαγιών, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η σημερινή συνέντευξη  Τύπου των πρωτοπαλίκαρων του λουόμενου της Ελούντας, επιβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, με τη στάση και με τα λόγια του αρχηγού και των λοιπών ηγετικών στελεχών του, καθίσταται πραγματικός συνεργός των εμπρηστών.

 

Ιδίως αυτά που εκστόμισε με περισσή αφροσύνη ο ανοικονόμητος Πάγκαλος, ο οποίος απέδωσε τους εμπρησμούς… στη “Δεξιά” , προσφέρει δωρεάν “άλλοθι” σε κάθε οργανωμένο εγκληματικό κέντρο που επιδιώκει ή θα επεδίωκε την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.

 

Μήπως δεν αντιλαμβάνονται οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι στο οποίο τόσο άνετα επιδίδονται;».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *