“Τα παιδιά των άλλων”

Η απόφαση του δικαστηρίου για την επί της ουσίας αποφυλάκιση του Κορκονέα, έχει ως “σημείο κλειδί” την μετατόπιση της ποινής από τα ισόβια στα 13 έτη. Οι περισσότεροι δικηγόροι συμφωνούν πως αυτό θα συνέβαινε ανεξαρτήτως των διατάξεων του Νέου Ποινικού Κώδικα.  Το μήνυμα πάντως που αποστέλουν ορισμένο στην κοινωνία και αυτό έχει σημασία, είναι πως “με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφυλακίζονται πρόσωπα που σχετίζονται με μεγάλα σκάνδαλα ή και δολοφονίες και έχουν ιδεολογική αναφορά στη ΝΔ ή και τα άκρα”.

Η ουσία είναι στο δικαστήριο. Τι ωθεί τους δικαστές να κρίνουν πως ο άνθρωπος που ήταν μαζί με τον Κορκονέα στο περιπολικό ήταν αθώος. Δεν πυροβόλησε εκείνος, αλλά τις έκανε για να αποτρέψει τον συνάδελφό του από το να πυροβολήσει; Δεν έχει εκπαιδευτεί για αυτό; Και πως μετά ενημέρωσε την υπηρεσία για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην περίπτωση Κορκονέα: Πως προκύπτει ο “σύννομος βίος” που αναγνωρίζει η απόφαση; Αν δεν ήταν “σύννομος ο βίος” ο αστυνομικός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην υπηρεσία του. Ήταν υποχρεωμένος από τη φύση της εργασίας του να είναι και “σύννομος” και να υπηρετεί το νόμο. Η δολοφονία όμως του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τον τρόπο αυτό, με επιστροφή του περιπολικού στην οδό Μεσολογίου στα Εξάρχεια και όσα έπραξε δείχνουν πως το ελαφρυντικό που του αναγνώρισε το δικαστήριο και του μείωσε την ποινή, προσκρούει στην ίδια την πρακτική που ακολούθησε. Το αποτέλεσμα ήταν η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής,  από την επιλογή που έκανε.

Τώρα, φαίνεται πως ανοίγει ένας νέος κύκλος σκληρής αμφισβήτησης της δικαιοσύνης και πως δημιουργείται εκ νέου ένα ρήγμα στην κοινωνία, που βλέπει με έκπληξη τις κρίσεις των δικαστών, να είναι αναντίστοιχες με την κοινή λογική,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *