10.02.2008 – O Αλέξης Τσίπρας νέος πρόεδρος του Συνασπισμού

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με το Δημήτρη Μαρούλη

Με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Ο Αλ. Τσίπρας έλαβε ποσοστό 70.41% έναντι 28,67% που έλαβε ο Φώτης Κουβέλης. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε την εκλογή του «εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα», ενώ, ο Φ. Κουβέλης συνεχάρη το νικητή τονίζοντας πως «από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί στον πολιτικό μας αγώνα».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εφορευτική επιτροπή του 5ου Συνεδρίου του Συνασπισμού, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην εξής δήλωση:

” Συντρόφισσες και σύντροφοι, θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους εσάς που αυτές τις τρεις ημέρες, με την παρουσία σας, με τον ενθουσιασμό σας, με την αισιοδοξίας σας δώσατε μια ισχυρή εντολή. Κυρίως την εντολή τη δώσατε εσείς με την παρουσία σας και όχι τα αποτελέσματα. Ότι πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς, τις υψηλές προσδοκίες την κοινωνίας που περιμένει από μας πολλά. Και αυτή η εντολή είναι εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από τα βάθη της ψυχής μου τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη γιατί η παρουσία του έδωσε τη δυνατότητα να διεξάγουμε έναν αγώνα πολιτικά πολιτισμένο, μια αντιπαράθεση ιδεών που καμία σχέση δεν είχε με άλλου είδους αντιπαραθέσεις που είδαμε το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό η κοινωνία το έχει κατανοήσει. Ο κόσμος το έχει κατανοήσει. Είτε ο κόσμος που μας συμπαθεί και μας ψηφίζει και μας παρακολουθεί, είτε και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Και αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δικού μας χώρου, της κουλτούρας μας, μιας κουλτούρας σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων.

Θέλω να συγχαρώ όλους εσάς που βρεθήκατε εδώ και να δώσουμε μια και μόνη υπόσχεση: Ότι τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι των απαιτήσεων που είναι πολύ υψηλές. Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αυτόν τον ενθουσιασμό και αυτήν την αισιοδοξία στην κοινωνία, στους κοινωνικούς χώρους. Διότι η Αριστερά δεν βρίσκεται μονάχα στα συνέδριά της, στα κομματικά της γραφεία. Η Αριστερά πρώτα και κύρια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Η κοινωνία περνάει δύσκολες μέρες και πρέπει να αποτελέσουμε μια νέα ελπίδα. Μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Να΄στε όλοι καλά. Καλόν αγώνα σε όλους μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *