Πως ο Κωστής Χατζηδάκης “εξαφάνισε” τις Κυριακές το βρεφικό γάλα

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΑΛΑΤο πρωί της Κυριακής διαβάζοντας τις εφημερίδες, εστίασα στο άρθρο του Κωστή Χατζηδάκη με τίτλο “Οι μεταρρυθμίσεις εκδικούνται”. Ο πρώην υπουργός ο οποίοος έχει το ενεργητικό του πως δεν εφάρμοσε το νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, μαζί με το Θόδωρο Ρουσόπουλου, επαινούσε τον εαυτό του για τις μεταρρυθμίσεις του. Μεταξύ άλλων έγραφε και για το βρεφικό γάλα δικαιώνοντας τον εαυτό του, πάλι, για την επιλογή να μεταφερθεί στα σούπερ μάρκετ:

“Για το βρεφικό γάλα είχα βρει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία μόλις είχε ακυρωθεί απόφαση προκατόχων μου που επέτρεπε τη διάθεση του βρεφικού γάλακτος και εκτός φαρμακείων. Λάβαμε υπόψη την απόφαση αυτή και περάσαμε με νόμο την απελευθέρωση. Είναι εντυπωσιακό το εξής: Με την εφαρμογή της απόφασης των προκατόχων μου είχαμε αμέσως μείωση της τιμής του βρεφικού γάλακτος μέχρι 20%. Με την επαναφορά στα φαρμακεία, εκ νέου αύξηση μέχρι 20% και με τη νομοθέτηση της απελευθέρωσης πτώση, και πάλι, της τιμής, στο ίδιο ποσοστό! Τα ξέρουν, άλλωστε, οι νέοι γονείς!”

 

Το βράδυ της Κυριακής χρειάστηκα βρεφικό  γάλα. Με την “Καθημερινή” ανά χείρας, και με το άρθρο του Κ. Χατζηδάκη να με εμψυχώνει, διότι ο ανταγωνισμός λυτρώνει, ξεκίνησα τη βόλτα στα φαρμακεία που ήταν ανοικτά, εκεί όπου κάθε λογικός άνθρωπος θα έψαχνε γάλα:

-“Βιολάκ 1” έχετε, η ερώτηση στη Σόλωνος;

“Όχι”.

Τα ίδια και στη Στάδιου.  Ευτυχώς υπήρχε ένα τελευταίο κουτί που έληγε το 2017, σε φαρμακείο στο Κολωνάκι.

Τη Δευτέρα, όταν όλα ανοίγουν,  ξανά η βόλτα στα φαρμακεία του κέντρου που βρίσκονται πλέον ανά 100 μέτρα σε κάθε γωνιά της πόλης και πουλάνε αντιηλιακά βιταμίνες κ.α.. Στο πρώτο ατυχία, στο δεύτερο ομοίως, στο τρίτο η γυναίκα-φαρμακοποιός είπε το μυστικό: “Από τότε που τα βρεφικά γάλατα πήγαν στα σούπερ μάρκετ, δεν τα φέρνουμε, διότι λήγουν και δεν τα αγοράζει κανείς”.

 

Είχε δίκιο ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός και του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά: “Οι μεταρρυθμίσεις εκδικούνται”. Η επιλογή από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου- να ενισχυθούν τα σούπερ μάρκετ που μπορούν να αγοράσουν ποσότητες, άρα και να πουλήσουν φθηνότερα,- σε σχέση με τα φαρμακεία- όπως οι “νέοι γονείς το ξέρουν” έχει μια πολύ επίφοβη συνέπεια.

Αν ξεμείνεις από βρεφικό γάλα, επειδή δεν είδες το κενό, επειδή σου έπεσε η σκόνη, επειδή έφτιαξες περισσότερο από όσο έπρεπε, την Κυριακή δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Το μωρό θα κλαίει, επειδή  τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά, τα “φαρμακεία-σούπερ μάρκετ” δεν δουλεύουν Κυριακές (που να πληρώνεις παραπάνω μεροκάματα)  οπότε το να βρεις βρεφικό γάλα, είναι  κάτι εξίσου τυχερό και σπάνιο, αλλά έχει υπογραφή Χατζηδάκη. Και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ παραμάσχαλα!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *