02.03.2010 – Γ. Παπανδρέου: ”Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Τη λήψη σκληρών, αλλά αναγκαίων μέτρων για τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας, ανήγγειλε ο -τότε- πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

”Πρέπει σήμερα να πάρουμε δύσκολες, σκληρές αποφάσεις. Αποφάσεις, που σε πολλές περιπτώσεις αδικούν. Δεν είναι επιλογή. Είναι αναγκαιότητα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Μόνοι μας. Δεν φταίνε οι άλλοι λαοί της Ευρώπης για τα δικά μας χρέη”, ανέφερε ο πρωθυπουργός εκείνης της χρονικής περιόδου,, προσθέτοντας πως ”δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει. Όποιο και αν είναι το πρόσκαιρο κόστος, όποιες και αν είναι οι αντιδράσεις”.

”Η σωτηρία της χώρας είναι το πρώτο βήμα. Οφείλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Και θα το κάνουμε, δίνοντας μάχη σε όλα τα επίπεδα”, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε από τους υπουργούς να είναι ιδιαίτερα αυστηροί απέναντι στα προνόμια των λίγων και στους φοροφυγάδες: ”Δεν θα επιτρέψω να αφήσουμε τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου, να συνεχίζουν να πίνουν στην υγεία του κορόιδου. Οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες που θα έρθουν, δεν θα είναι εύκολοι, αλλά απαιτώ να είναι πραγματικά δύσκολοι για όσους πλουτίζουν σε βάρος της χώρας, του Δημοσίου”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *