04.03.2005 – Ο ”πολιτικός μετανάστης” Στέφανος Μάνος στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ…

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Ως «πολιτικός μετανάστης» στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αυτοπροσδιορίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος, μιλώντας στο 7ο συνέδριο του Κινήματος, στο Ολυμπιακό γήπεδο Χειροσφαίρισης και Tae Kwon do Φαλήρου.

Πρότεινε δε τη διεύρυνση του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν αρκετοί «πολιτικοί μετανάστες», μέσω των οποίων, όπως είπε, θα «διασφαλίζεται η διεύρυνση των συμμαχιών, απαραίτητη για την επαναφορά του κόμματος στην εξουσία».

Ο κ. Μάνος χαρακτήρισε την πολιτική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου -να διευρύνει το Κίνημα προς τον φιλελεύθερο χώρο- ως την καλύτερη απόφαση, η οποία, όπως τόνισε, εάν συνεχιστεί θα προσδώσει «εξαιρετικό πολιτικό δυναμισμό».

Ο πρώην υπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι «δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ από δύο ανθρώπους έναντι 3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων», χαρακτηρίζοντας τη στάση των στελεχών του Κινήματος, που θεώρησαν λανθασμένη και υπαίτια για την εκλογική ήττα του 2004 την επιλογή της διεύρυνσης, ως «πολιτικό ρατσισμό».

Τέλος, υποστήριξε ότι αυτή η επιλογή δεν έγινε για να γίνουν ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος σοσιαλιστές, αλλά για «να συνεχίσουν να λένε και να αγωνίζονται επί τη βάσει όσων πιστεύουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *