09.03.2015 – Γκ. Χαρδούβελης: «Το 2012 φοβήθηκα και μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου στο εξωτερικό για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

«Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές μου», δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Star Channel”, με αφορμή το αποκαλυπτικό  δημοσίευμα της εφημερίδας “Realnews” (07/03/2015), σύμφωνα με το οποίο «στις 20.01.2015, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του, o -τότε- πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης ζήτησε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

«Τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα», τόνισε στην τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Χαρδούβελης, παραδεχόμενος πως, παρά το γεγονός ότι την επίμαχη περίοδο συμβούλευε τους Έλληνες να μην βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό, εκείνος έπραξε το αντίθετο για λόγους οικογενειακούς.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αποκάλυψε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».

«Έβγαλα στο εξωτερικό μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα χρήματά μου. Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου. Η ζωή μου είναι καθρέφτης», πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος εμφανίσθηκε ενοχλημένος διότι ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από τη Βουλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *