08.03.2012 – Ντ. Μπακογιάννη: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία-σκάνδαλο με την οποία χαρίζονται τα περισσότερα από τα χρέη τους στις τράπεζες»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Από ανακοίνωση τύπου που είχε εκδοθεί εκείνη την ημέρα από την “Δημοκρατική Συμμαχία”, το κόμμα που είχε ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την διαγραφή της -τον Μάϊο του 2010- από τη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, πληροφορούμαστε ότι:

«Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

Την ώρα που η Ελλάδα αγωνιά για την εξέλιξη του PSI, τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται στον δικό τους κόσμο.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία-σκάνδαλο, από κοινού δια των γραμματέων τους, με την οποία χαρίζονται τα περισσότερα από τα χρέη τους στις τράπεζες (και κατά βάση στην κρατική Αγροτική), τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Με την τροπολογία αυτή, που για να υπογραμμίσουν την άποψη που έχουν για τους θεσμούς κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ώρα που αφήνουν ανεξόφλητα τα χρέη του κράτους προς τους πολίτες και προχωρούν σε κατασχέσεις για χρέη πολιτών ύψους 300 ευρώ, χαρίζουν χρήματα των φορολογουμένων στους υπερδανεισμένους κομματικούς μηχανισμούς τους.

Αποτελεί ντροπή και ευθεία απόπειρα νομότυπης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.

Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος οφείλει να αντιδράσει και να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου-Βενιζέλο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να κάνει αποδεκτή τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *