12.03.2015 – Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν μπορώ να πάω ούτε σινεμά με τη γυναίκα μου» 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

«Είμαι απολύτως αθώος και  αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία», υποστήριξε ο -κατηγορούμενος για παρέμβαση υπέρ συγγενικών του προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ- πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο ξεκίνημα της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Καταδικάζομαι κάθε ημέρα(…) Ποιο τεκμήριο αθωότητας; Το κόμμα μου με είχε πετάξει στα σκυλιά το βράδυ εκείνο», τόνισε, σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας: «Ο πρόεδρός μου με διέγραψε το ίδιο βράδυ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαφθοράς πήγαινε στη Βουλή και υπερασπιζόταν κάποιους. Δεν είχα κανέναν.

Η δε ΝΔ ήταν χαρούμενη, γιατί είχε στο εδώλιο τον υπουργό του μνημονίου(…) Οι λαϊκισμοί ξεπέρασαν κάθε όριο. Έλεγαν ο υπουργός του μνημονίου που έκοβε μισθούς και συντάξεις την ώρα που είχε τη λίστα και δεν εισέπραττε.

Όσα λέγονται από συνεργάτες μου δεν ακούγονται. Στην προκαταρκτική ξεφτυλίζονται συνεργάτες μου, ακολουθείται μια διαδικασία που δεν τιμά τις κοινοβουλευτικές μας δομές. Οι έλεγχοι στους συγγενείς μου είναι άλλη μία αθλιότητα.

Οι συγγενείς μου διασύρονται απολύτως. Φθάνουμε στο τέλος της προανακριτικής της Βουλής και η κατηγορία για τη νόθευση περνά μόλις με 166 ψήφους. Ενώ το κλίμα σε βάρος μου είναι ζοφερό(…)

Δεν έχω κάνει καμία νόθευση, δεν έχω πειράξει τίποτα. Είναι μία ιστορία στημένη σε βάρος μου. Δε θα μπορούσα να διαννοηθώ να κάνω κάτι τέτοιο. Λειτούργησα με τον τρόπο που είχα στη διάθεσή μου.

Εξαιρετικά δύσκολο, κύριε πρόεδρε, να σας εξηγήσω πώς ήταν η ψυχολογική μου κατάσταση(…) Είναι οι χειρότερες μέρες της ζωής μου. Η ιστορία αυτή είναι στημένη, αλλά δεν ξέρω από ποιόν».

Κλείνοντας την πολύωρη απολογία του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι στην Ελλάδα δε μπορεί να δουλέψει, αλλά ούτε και να κυκλοφορήσει και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πάω ούτε σινεμά με τη γυναίκα μου. Κυκλοφορώ με φρουρά. Αυτή είναι η μοίρα του υπουργού Οικονομικών του μνημονίου. Εάν δεν υπήρχε η δίκη θα είχα φύγει στο εξωτερικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *