17.03.2014 – Άδωνις Γεωργιάδης: «Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Λάβρος, εναντίον της ομάδας των φοιτητών που -την προηγούμενη ημέρα- του επιτέθηκαν φραστικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο ”Imperial College” του Λονδίνου, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ”ALPHA” ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας, από τις Βρυξέλλες, με τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αντώνη Σρόιτερ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι συγκεκριμένοι είχαν κομματική ταυτότητα, ήταν άνθρωποι της άκρας αριστεράς. Σε διάφορα σημεία τους ρωτάω από πού είστε και μου λένε είμαστε κομμουνιστές. Δεν έχω εγώ κανένα θέμα. Καλώς να είναι κομμουνιστές οι άνθρωποι. Εμένα μου αρέσει ο ελεύθερος κόσμος και γι’ αυτό δεν είμαι κομμουνιστής(…)

Μας λέγανε ότι πρέπει να γίνουμε Βενεζουέλα, μας λέγανε ότι δεν πρέπει να είμαστε στο ευρώ, μας λένε ότι δεν πρέπει να έχουμε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εσείς, πως τους βλέπετε όλους αυτούς; Ως κανονικούς ανθρώπους;(…)

Είναι προφανές ότι έχουμε κάποια αμοιβαία αισθήματα μεταξύ μας. Τους σιχαίνομαι και με σιχαίνονται. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν μέσα τους την άποψη, ότι είναι οι μοναδικοί που έχουν το δικαίωμα να μιλάνε. Αυτό είναι που εμένα με εξοργίζει(…) Νομίζω, έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε όλα αυτά τα παλιόπαιδα(…) Κάπου πρέπει να τελειώσει αυτή η πλάκα.

Ο κομμουνισμός είναι μία ολοκληρωτική ιδεολογία. Αν εσάς σας αρέσει ο ολοκληρωτισμός, αν σας αρέσει η τυραννία, αν σας αρέσουν οι σφαγές που έγιναν στο όνομά του, δικαίωμά σας. Εμένα, αυτά, δε μου αρέσουν(…) Δηλαδή, πρέπει ντε και καλά να μου αρέσει ο Στάλιν, για να με συμπαθείτε; Για να μπορώ να μιλήσω; Ε, δε μ΄αρέσει ο Στάλιν, δε μ΄αρέσει η Βόρειος Κορέα, δε μ΄αρέσει ο ολοκληρωτισμός(…)

Σιχαίνομαι την ιδεολογία του κομμουνισμού, διότι οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο. Σφάξανε εκατομμύρια ανθρώπων. Πρέπει, δηλαδή, να μου αρέσει, επειδή σφάξανε εκατομμύρια ανθρώπων; Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα έχουμε αυτό το θέμα, να πούμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους;

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα να πάει κάποιος και να χαλάσει την εκδήλωση;

Βρίσκετε πολύ φυσιολογικό, Έλληνες, να έρχονται σε ένα ξένο Πανεπιστήμιο και να υβρίζουν τον εκλεγμένο υπουργό μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβερνήσεως; Δηλαδή, πρέπει να βγάζουμε και να παρουσιάζουμε στο εξωτερικό το χειρότερό μας πρόσωπο ως κοινωνία;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η εκδήλωση δεν χάλασε παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

«Εάν θεωρούμε ότι έχουν δικαιώματα μόνο αυτές οι μειοψηφίες και δεν έχουμε δικαιώματα όλοι εμείς οι υπόλοιποι, είναι μεγάλο θέμα. Και πρέπει κάποτε να το συζητήσουμε στην Ελλάδα. Και να πάψουμε να χαϊδεύουμε συνεχώς κάποια κακομαθημένα πλουσιόπαιδα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε λέγοντας: «Δε μπορείς κύριε να ζεις στο Λονδίνο, στο Σίτι, κι από το Σίτι να πουλάς σοσιαλισμό(…) Πήγαινε στη Βόρειο Κορέα. Τι δουλειά έχεις στο Σίτι;».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *