22.03.1992 – Ο Kωνσταντίνος Μητσοτάκης στους αιθέρες…

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Αγχιάλου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος -λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι- ”πέταξε” με αεροσκάφος τύπου F16, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε για τις διαδικασίες της πτήσης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος.

Το υπερσύγχρονο F16 της ”346 Μοίρας”, με κυβερνήτη τον αντισμήναρχο Θεολόγο Συμεωνίδη και εκπαιδευόμενο τον πρωθυπουργό, απογειώθηκε στις 12 παρά τέταρτο από την αεροπορική βάση Αγχιάλου και πραγματοποίησε πτήση σε χαμηλό ύψος, μέχρι το κεντρικό Αιγαίο, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Το αεροσκάφος συνοδευόταν από ακόμη ένα F16, στο οποίο βρισκόταν ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Αθ. Σταθιάς.

Μετά την πτήση επιδόθηκε στον πρωθυπουργό αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Αεροπορικής Βάσης Αγχιάλου. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε για την προσφορά και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να επισκεφθεί εκ νέου τη Βάση ώστε να πραγματοποιήσει ακόμη μία πτήση.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος που του παρατέθηκε, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίσκεψή του στην ”111 Πτέρυγα Μάχης” ήταν «μια αλησμόνητη ημέρα», όχι μόνο για την πτήση, που, όπως είπε, του έδωσε «συγκλονιστικές εντυπώσεις», αλλά, προπάντων «γιατί είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τους αξιωματικούς, ιπταμένους, μηχανικούς και το προσωπικό και να μιλήσω μαζί τους και να τους σφίξω το χέρι. Πεποίθησή μου είναι ότι πράγματι μπορούμε να στηριζόμαστε σε εσάς και αυτή την πεποίθηση έχει και ο ελληνικός λαός».

Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα στελέχη της ”111 Πτέρυγας Μάχης” να συνεχίσουν «με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο» τις προσπάθειές τους, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *