Με τον Μακρόν ή με τους υποστηρικτές της Λεπέν, ο κ. Κ. Μητσοτάκης;

Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης δυσκολεύεται να πείσει τον κόσμο. Ίσως, αν είχε ξεκινήσει, νωρίτερα, να τα είχε καταφέρει, έχοντας πάντοτε τη βαριά σκια του πατέρα του και του ονόματός του. Το πέτυχε, άλλωστε, ο  Γιώργος Παπανδρέου, που συμμετείχε σε πολλές από τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και έφτασε το 2009 να κερδίσει τις εκλογές και να οδηγήσει τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και των Γερμανών.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πολλά ζητήματα. Διαθέτει ανεπαρκείς υπουργούς, άλλους που ξημεροβραδιάζονται μέρα νύχτα στα media παράγοντας χαβαλέ αντί για έργο κι άλλους που μπορούν και λειτουργούν σε βάθος και παράγουν αποτελέσματα.  Τα αυτογκόλ είναι πολλά, αλλά αυτά που βάζει η ΝΔ είναι περισσότερα.

 

Η πολιτική ταυτότητα του κόμματος της ΝΔ δεν είναι αντιληπτή. Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να θυμίσει το Μακρόν. Δεν διστάζει να πάει στους άστεγους ή να βρεθεί δίπλα σε παιδιά, όπως ορίζει το πολιτικό μάρκετινγκ. Το βράδυ όμως τα στελέχη του βουτάνε βαθιά στα νερά της ακροδεξιάς.  Μίσος, ρατσισμός, χουλιγκανισμός, προτροπή σε βία,  αναμόχλευση των θεωριών του Ψυχρού Πολέμου και ό,τι πιο μαύρο μπορεί κανείς να φανταστεί διαπερνά τον πολιτικό λόγο των σημερινών στελεχών πρώτης γραμμής της ΝΔ.

 

Είναι μια βαθιά αντίφαση, την οποία κληρονόμησε ο κ. Μητσοτάκης. Την αποδέχθηκε και την κουβαλάει.

 

 

One Reply to “Με τον Μακρόν ή με τους υποστηρικτές της Λεπέν, ο κ. Κ. Μητσοτάκης;”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *