13.05.2004 – «Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή εγγυάται την έξοδο από την κρίση» είπε ο Α. Σαμαράς και ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της ΠΟΛ.ΑΝ.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

Την αναστολή λειτουργίας της ”Πολιτικής Άνοιξης” ανακοίνωσε ο ιδρυτής του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «απόψε δεν ακυρώνουμε τα όνειρά μας, αλλά αντίθετα τους δίνουμε μια νέα αισιόδοξη προοπτική προς την παράταξη που έχει τις ίδιες αρχές με εμάς και προς τον αρχηγό της που αταλάντευτα μάχεται για το καινούργιο».

Ο ηγέτης του κόμματος συγκάλεσε για τελευταία φορά σε συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της Πολιτικής Άνοιξης, η οποία και πήρε την  απόφαση, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Α. Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, όπως ήδη έχει γραφεί στον τύπο, ο Κ. Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν άρει τις επιφυλάξεις τους για την επανένταξή του στη ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του, αφού έκανε μία αναδρομή στην 11χρονη πορεία της ΠΟΛ.ΑΝ. και στις ιδέες, στις προτάσεις και στις πρωτοβουλίες τις οποίες είχε προωθήσει, θυμήθηκε προσωπικότητες που είχαν συμπαραταχθεί μαζί του στην πορεία αυτή και τόνισε πως «η σημερινή μέρα είναι ένα τέλος, αλλά και μια αρχή».

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε επίσης πως, σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στήριξε τη ΝΔ «με βαθιά πίστη ότι η Νέα Διακυβέρνηση θα ήταν χρήσιμη για τον τόπο» και υποστήριξε πως «η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή εγγυάται την έξοδο από την κρίση».

Καταλήγοντας, δε, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Αυτή την προσπάθεια της ΝΔ για μια νέα Ελλάδα θα την στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *