28/06/2010 – Ντ. Μπακογιάννη: «Κακά τα ψέματα, τα κακώς κείμενα προκύπτουν από αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο είχαμε 30 χρόνια»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

«Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι πολύ σοφότερος. Δε μπορείς να τον δουλέψεις πλέον. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη δυσκολότερη κατάσταση, ατομική, οικογενειακή και συλλογική που έχει βρεθεί τα τελευταία 30 χρόνια και δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Αντιλαμβάνεται ότι αυτού του είδους οι πολιτικές λογικές είναι καιροσκοπικές και δεν έχουν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε η διαγραφείσα Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ “Βήμα FM” και στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Γ. Παπαχρήστο, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και ανευθυνότητα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

 

Η ανεξάρτητη πια βουλευτής αφού κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί την πολιτική του «ώριμου φρούτου», επενδύοντας στην αποτυχία της κυβέρνησης, άρα και της χώρας, σημείωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν έχει καταθέσει καμία ουσιαστική πρόταση για την οικονομία: «Κρατάει μυστικές τις λύσεις ακόμα και σήμερα» είπε η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην εξαγγελία του Α. Σαμαρά ότι στις 7 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι θέσεις της ΝΔ για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

 

Η κ. Μπακογιάννη απάντησε με σκληρή γλώσσα στις βολές – από το πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ- του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι εξαπτέρυγο κανενός» και πως «τους αγώνες τους οποίους έχω κάνει για τη Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να μου τους αμφισβητήσει κανείς. Η ιστορία του καθενός στο κάτω-κάτω της γραφής, δείχνει και την πορεία του. Εγώ λοιπόν είμαι πιστή σ’ αυτά τα οποία πάντοτε έλεγα».

 

Σε ερώτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος, η κ. Μπακογιάννη δεν ανέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, υποστηρίζοντας όμως ότι «υπάρχουν συνθήκες, με την έννοια ότι υπάρχουν άνθρωποι σε ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι δε θέλουν να παίξουν πλέον αυτό το παιχνίδι. Νομίζω πως είναι χρήσιμη για τη χώρα μία φωνή που δε θα βάζει νερό στο κρασί της, η οποία δε θα προσπαθήσει να λαϊκίσει, η οποία δε θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω στα ερείπια».

 

«Έχω έναν προγραμματισμό, έχω έναν στόχο, ένα κάλεσμα το οποίο κάνω σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αυτής τη χώρας, τους νέους ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Ενδιαφέρονται χωρίς ιδιοτέλεια. Ενδιαφέρονται διότι σου λένε ότι αν η Ελλάδα πάει αδιάβαστη, θα πάω κι εγώ μαζί της. Οι οποίοι βλέπουν τα κακώς κείμενα. Και τα κακώς κείμενα προκύπτουν από αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο είχαμε 30 χρόνια, κακά τα ψέματα. Και την οποία ευθύνη έχουμε όλοι γι’ αυτό το πολιτικό σύστημα», τόνισε, καταλήγοντας η ανεξάρτητη βουλευτής.

 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στον Ρ/Σ “Βήμα FM” και στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Γ. Παπαχρήστο, έχει ως εξής:

 

«Β. ΧΙΩΤΗΣ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Καλημέρα κυρία Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλημέρα σας.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Καλημέρα σας, «εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ».

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Ευδιάθετη πολύ σας ακούω. Σας ικανοποίησε τόσο πολύ το Συνέδριο;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανένας ένα πολυδάπανο Συνέδριο ενός μεγάλου κόμματος, να διεξάγεται χωρίς να προκύψει καμία ουσιαστική πολιτική πρόταση. Εάν δείτε αυτό το οποίο αναγράφεται στον Τύπο, το μόνο πράγμα το οποίο βγαίνει από το Συνέδριο είναι οι όποιες οργανωτίστικες αλλαγές, η δημιουργία θέσεων Αντιπροέδρου και το μεγάλο μυστικό, το οποίο θ’ ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου, το ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία σήμερα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς έχει μείνει κολλημένη στο χθες, με λογικές οι οποίες δεν αγγίζουν πλέον σήμερα την κοινωνία, γιατί η κοινωνία θέλει απαντήσεις στα καυτά προβλήματα τα οποία έχει. Θέλει απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, για το πώς θα βγούμε απ’ αυτή την κρίση, για το τι μας περιμένει αύριο. Αλλάζει η ζωή όλων των ανθρώπων σήμερα στην Ελλάδα, για ορισμένους αλλάζει δραστικά, πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει και όχι να λέμε ότι το μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή ήταν ένα μνημόνιο του οποίου αποδεχόμαστε τα λεφτά αλλά δεν αποδεχόμαστε τα μέτρα, θα το τηρήσουμε όμως και ούτω καθ’ εξής.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Θα το καταργήσουμε είπε..

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλά, ούτως ή άλλως δεν τίθεται θέμα κατάργησης διότι όλοι ξέρουν ότι αυτό το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στη Ρουμανία π.χ. όπου το Συνταγματικό Δικαστήριο όπως ξέρετε ακύρωσε κάποια από τα μέτρα της Κυβέρνησης, οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερη επιδείνωση και με απειλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να σταματήσει η δεύτερη δόση. Άρα νομίζω ότι έφτασε η ώρα, αντί να κάνουμε πολιτικαντισμούς, να μιλήσουμε σοβαρά σ’ αυτή τη χώρα. Σοβαρά διότι αυτό το απαιτεί ο ελληνικός λαός.

Ο ελληνικός λαός θέλει από μας να σταματήσουμε τη λογική που περιγράφει σήμερα σ’ ένα άρθρο του ο Γιάννης Πρετεντέρης, η οποία είναι ότι η αντιπολίτευση λέει μονίμως σε όλα «όχι», επενδύσει στην καταστροφή, έρχεται στην εξουσία για να πει μετά ότι φταίει ο προηγούμενος και ούτω καθ’ εξής. Διότι αυτή η λογική των τελευταίων 30 ετών μας έφερε εκεί που είμαστε σήμερα.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Απ’ ότι κατάλαβα χτες στο Συνέδριο, ο Σαμαράς έδειξε ως το μεγαλύτερο εχθρό της Νέας Δημοκρατίας εσάς. Πώς σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Σας χαρακτήρισε «εξαπτέρυγο».

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ κανενός «εξαπτέρυγο» δεν είμαι και ως γνωστό, τους αγώνες τους οποίους έχω κάνει για τη Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να μου τους αμφισβητήσει κανείς. Η ιστορία του καθενός στο κάτω-κάτω της γραφής, δείχνει και την πορεία του. Εγώ λοιπόν είμαι πιστή σ’ αυτά τα οποία πάντοτε έλεγα. Και αυτό το οποίο πάντοτε έλεγα είναι ότι χρειάζεται η χώρα διαρθρωτικές αλλαγές. Ανησυχούμε πάρα πολύ άπαντες σήμερα για το πού πηγαίνει η χώρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλοι γνωρίζουμε ότι θα είμαστε σε ύφεση και θα είμαστε σε μια ύφεση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μειώσουμε τους κινδύνους απ’ αυτή την ύφεση.

Αυτό λοιπόν που εγώ συγκεκριμένα λέω διότι εμένα δε μ’ αρέσουν τα πολλά λόγια τα οποία είναι και κενά περιεχομένου, είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η λογική της στη φορολογία, η λογική της στην άρνηση επιστροφής του ΦΠΑ στις υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες είναι π.χ. εξαγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες οδηγούνται σήμερα στο κλείσιμο δεν οδηγεί πουθενά. Διότι τι συμβαίνει σήμερα: Θα έχουμε μια ιδιωτική οικονομία που θα στραγγαλιστεί και θα έχουμε ένα Δημόσιο για το οποίο δε δείχνουμε τάσεις πραγματικής μειώσεώς του. Αυτή είναι η εικόνα η οποία παρουσιάζεται.

Άρα πρέπει να προχωρήσουμε εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας στο μνημόνιο, προχωρώντας όμως ταυτόχρονα σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις, που να μπορούν αύριο να κρατήσουν ζωντανή την ιδιωτική οικονομία στην Ελλάδα. Εκεί λοιπόν πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. Και αυτό είναι το μίνιμουμ της συμφωνίας το οποίο απαιτείται. Δεν είναι λογικό να καθόμαστε 9 μήνες μετά και να μην έχει προχωρήσει καθόλου το ΕΣΠΑ, να έχουμε ένα στρατηγικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ το οποίο είναι στην κατάσταση η οποία είχε σχεδιαστεί πριν από δύο χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι πραγματικότητες έχουν αλλάξει σήμερα, άρα το ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθεί γιατί παρέχει κεφάλαια ευρωπαϊκά, δεν απαιτείται σήμερα άμεσης συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα, άρα είναι χρήματα τα οποία απαιτείται να πέσουν στην αγορά και να πέσουν τώρα. Εδώ η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Πηγαίνει η κυρία Κατσέλη γενικώς ένα ταξίδι στην Κίνα ή κάνει διάφορά άλλα πράγματα, αλλά αυτό το οποίο είναι η κύρια δουλειά της, να δώσει τη δυνατότητα να πέσουν αυτά τα χρήματα στην ελληνική οικονομία δεν πέφτουν. Το Κτηματολόγιο: Κατέθεσα ερώτηση επίτηδες στον Πρωθυπουργό γι’ αυτά τα τρία θέματα: Επιστροφή ΦΠΑ για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ζωντανές και να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, γι’ αυτό μιλάμε, το Κτηματολόγιο και το ΕΣΠΑ που είναι τρεις επιλογές από όπου μπορούν να υπάρξουν χρήματα. Δε μιλάμε τώρα για πράγματα τα οποία είναι στη σφαίρα του λαϊκισμού.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Μου επιτρέπετε να σας ρωτήσω κάτι; Εχθές στο Συνέδριο ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι έχει τις λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το ερώτημά μου είναι προς εσάς: Γιατί αυτές τις λύσεις δεν τις πρότεινε όταν ήταν μέλος της κυβερνήσεως όπως κι εσείς, πριν από 9 μήνες που κυβερνούσατε τη χώρα και μας τις κρατούσε μυστικές όλο αυτό το διάστημα και αποφάσισε να τις παρουσιάσει τώρα;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα τις κρατάει μυστικές ακόμα και σήμερα. Και σήμερα ακόμα, τρεις φορές έχει εξαγγελθεί ότι θα κατατεθούν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και τρεις φορές οι προτάσεις αυτές αναβάλλονται και τώρα πάνε λέει για τις 6 Ιουλίου.

Ακούστε, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί την παλαιά στρατηγική του χθες. Ποια είναι η στρατηγική του χθες; Το γράφουν οι άνθρωποι κιόλας, το λένε ανοιχτά, διαβάστε τις εφημερίδες της Κυριακής, θα το δείτε: «Επενδύουμε στην αποτυχία της Κυβέρνησης». Επενδύει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία στην αποτυχία της Κυβέρνησης. Μαζί με την αποτυχία της Κυβέρνησης στην αποτυχία της χώρας, και κατόπιν τούτου από την ώρα που θα υπάρξει μια συσσωρευμένη οργή, επενδύει στο ότι επί των ερειπίων μπορεί να κληθεί η Νέα Δημοκρατία με τη λογική του «ώριμου φρούτου» να κυβερνήσει.

Λέω λοιπόν εγώ: Αυτό ήταν η στρατηγική όλων των κομμάτων στο παρελθόν. Έτσι κυβερνήθηκε η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου έλεγε παραμονές των εκλογών « υπάρχουν λεφτά» κι έλεγε σε όλα «όχι», ερχόταν μια πρόταση που του έλεγε «ελάτε κ. Παπανδρέου να καθίσουμε στο τραπέζι να δούμε, έχουμε μια διεθνή κρίση», έλεγε «δεν υπάρχει διεθνής κρίση, είσαστε άχρηστοι». Επένδυσε πάνω σ’ αυτό.

Το ίδιο κάνει και σήμερα ο κ. Σαμαράς. Εμένα ο ισχυρισμός μου, και νομίζω πως είναι βάσιμος, είναι ότι σήμερα ο ελληνικός λαός είναι πολύ σοφότερος. Δε μπορείς να τον δουλέψεις πλέον. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη δυσκολότερη κατάσταση, ατομική, οικογενειακή και συλλογική που έχει βρεθεί τα τελευταία 30 χρόνια και δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Αντιλαμβάνεται ότι αυτού του είδους οι πολιτικές λογικές είναι καιροσκοπικές και δεν έχουν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα. Έχουν μόνο αποτέλεσμα εις βάρος του. Δηλαδή στις πλάτες του επάνω.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Σ’ αυτές τις συνθήκες όπου υπάρχουν μια κυβέρνηση η οποία βάλλεται πανταχόθεν κι ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως το περιγράφετε είναι προσκολλημένο στο παρελθόν, υπάρχουν συνθήκες για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος από εσάς;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν συνθήκες με την έννοια ότι υπάρχουν άνθρωποι σε ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι δε θέλουν να παίξουν πλέον αυτό το παιχνίδι. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι σου λένε «δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να μην έχει ίχνος υπευθυνότητας στην οποιαδήποτε ηγεσία» και όταν λέω οποιαδήποτε εννοώ πέραν της πολιτικής ηγεσίας της.

Εδώ χρειάζεται να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα μίνιμουμ και όχι με τον ελάχιστο παρανομαστή. Ένα μίνιμουμ σύγκλησης και συναίνεσης σ’ αυτή τη χώρα. Δεν πάει αλλιώς, δε μπορεί να πάει.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Ξέρετε γιατί σας ρωτώ; Διότι αυτό που λέει παρασκηνιακά η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα φτιάξει κόμμα προκειμένου να λύσει το υπαρξιακό της πρόβλημα, ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ποια είναι η πρότασή σας για τη χώρα; Η δική σας πρόταση.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτή είναι η εύκολη κατηγορία. Αυτό λες πάντοτε όταν θέλεις να πεις σ’ έναν άνθρωπο κάτι, αυτό του λες. Δε μ’ ενδιαφέρει όμως. Έχω περάσει μια φάση στην οποία ο καθένας προσπαθούσε να πει, να ρίξει όση λάσπη μπορούσε. Εμένα σήμερα μ’ ενδιαφέρει η χώρα. Στο κάτω-κάτω της γραφής ο καθένας από μας, έχει τη δική του ευθύνη και τη δική του υποχρέωση να κάνει ότι μπορεί. Εγώ λοιπόν θέλω να κάνω ότι μπορώ να συμβάλλω με όσες δυνάμεις έχω, όπως όταν πήγα στη Γερμανία και έδωσα τη μάχη μου είτε στο γερμανικό Τύπο είτε με τους Γερμανούς πολιτικούς για να τους πείσω ότι «δε μπορείτε κύριοι ν’ αφήσετε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να πέσει μια χώρα, διότι θα τιναχθεί στον αέρα η ίδια η Ευρωζώνη και άρα και το ευρώ», που είναι μια επιχειρηματολογία που πιστεύω ότι αρχίζει πλέον και πείθει στην Ευρώπη.

Είμαστε σε μια εποχή που η Ευρώπη ολόκληρη είναι σε κρίση. Πάρα πολύ μεγάλη. Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας συνολικώς στην Ευρώπη. Δεν είναι η ώρα για λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Είναι η ώρα για σοβαρότητα. Να πούμε λοιπόν ευθέως: Χρειάζεται αλλαγή το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ναι ή όχι; Είναι βιώσιμα τα Ταμεία σήμερα έτσι όπως είναι; Ναι ή όχι; Έχουν ελπίδα να πάρουν σύνταξη οι άνθρωποι, οποιαδήποτε σύνταξη, ναι ή όχι; Έχουμε ανάγκη να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές; Πρέπει να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία;

Αυτά είναι απλές κουβέντες, στις οποίες εάν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα σ’ αυτή τη χώρα, ένας κούκος δε θα φέρει την άνοιξη, αλλά μία φωνή που δε θα βάζει νερό στο κρασί της, η οποία δε θα προσπαθήσει να λαϊκίσει, η οποία δε θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω στα ερείπια, νομίζω πως είναι χρήσιμη για τη χώρα.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Μετά απ’ όλα αυτά που συνέβησαν, σκοπεύετε να επιταχύνετε τα βήματά σας; Είχατε έναν προγραμματισμό. Σκοπεύετε να το κάνετε γρηγορότερα, ότι πρόκειται να κάνετε; Το κόμμα δηλαδή, γιατί να μην τα λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχω έναν προγραμματισμό, έχω έναν στόχο, ένα κάλεσμα το οποίο κάνω σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αυτής τη χώρας, τους νέους ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Ενδιαφέρονται χωρίς ιδιοτέλεια. Ενδιαφέρονται διότι σου λένε ότι αν η Ελλάδα πάει αδιάβαστη, θα πάω κι εγώ μαζί της. Οι οποίοι βλέπουν τα κακώς κείμενα. Και τα κακώς κείμενα προκύπτουν από αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο είχαμε 30 χρόνια, κακά τα ψέματα. Και την οποία ευθύνη έχουμε όλοι γι’ αυτό το πολιτικό σύστημα.

Το ερώτημα είναι: Αυτή η κρίση, μας βγάζει σοφότερους ή όχι; Είναι λοιπόν τρομερά θλιβερό να βλέπει κανείς από αυτή την κρίση να μαζεύεται ένα Συνέδριο το οποίο πέραν του αριθμού, που δε θέλω να σχολιάσω ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν κτλ., που αυτό είναι άνευ σημασίας, βγάζει το εσωτερικό του πρόβλημα, δηλαδή τις διαφορές μεταξύ Πολιτικής Άνοιξης και Νέας Δημοκρατίας και να μη μπαίνουμε στην ουσία των προβλημάτων του κόσμου.

Τρεις μέρες γίνεται μια οργανωτίστικη κουβέντα και δυο λόγοι του κ. Σαμαρά ο οποίος επετέθη σ’ εμένα ή επετέθη στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ωραία. Επετέθη. Μια χαρά. Παρακάτω, στο δια ταύτα. Τι προτείνει; Είναι δυνατό να λες ότι αύριο το πρωί καταψήφισα το μνημόνιο διότι είχα άλλη πρόταση την οποία την κρατάω σαν επτασφράγιστο μυστικό; Ποια ήταν η άλλη λύση; Πώς θα πληρώνονταν οι συντάξεις εάν δεν παίρναμε τα λεφτά όταν σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε να δανειστούμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανά την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και ούτω καθ’ εξής; Πρέπει ως υπεύθυνος πολιτικός να πεις ότι «δεν ψηφίζω κάτι αλλά έχω την άλλη λύση, θα βρω λεφτά από εκεί».

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Να σας ευχαριστήσουμε γι΄ αυτή την επικοινωνία, θα τα πούμε και τις επόμενες ημέρες.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ευχαριστώ, να είστε καλά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *