29/06/2013 – Μ. Βορίδης: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», ισχυρίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματός του.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αφού υποστήριξε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως «πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους», έκανε λόγο επίσης για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.

 

«Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και επισήμανε, πως, για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη, προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα: «Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας».

 

Τα λεγόμενα του Μ. Βορίδη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπεύθυνου επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος απάντησε με σκληρό ύφος μέσω Twitter: «O Βορίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας», έγραψε ο κ. Καρύδης.

 

Την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ν.Δ. στον Α. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ, σχολίασε και η αναπληρώτρια υπουργός ‘Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε σχετικά: «Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο».

 

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Κώστα Σκανδαλίδη, στην επίθεση του Μ. Βορίδη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε δήλωσή του, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε : «Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Μάκη Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον ηγέτη που την εγκατέστησε».

 

Σε δήλωση με τίτλο «Αιδώς Αργείοι» προέβη και ο πρώην υπουργός του Κινήματος, Χρήστος Παπουτσής: «Ως εδώ. Η προσβολή της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης για την πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στον λαό της πατρίδας μας. Ως εδώ. Η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αιδώς Αργείοι», αναφέρει ο κ. Παπουτσής.

 

Σε αυστηρό ύφος απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ και ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης: «Κύριε Μάκη Βορίδη. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων με την προσφορά, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών, της διαίρεσης, της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων, της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε Γκοτζαμάνηδες και υπονομευτές της δημοκρατίας και της πολιτικής και της κοινωνικής».

 

Τέλος, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά αντέδρασε με καυστικό τρόπο, μέσω του Twitter: «Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *