30/07/1998 – «Κακοήθειες» χαρακτήρισε ο Α. Σπηλιωτόπουλος τις αναφορές του Δ. Ρέππα για την παρουσία της ηγεσίας της Ν.Δ. σε συναυλία την ημέρα θανάτου των 4 πυροσβεστών στον Υμηττό

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

 

«Πρωτοφανείς κακοήθειες, ανάξιες απαντήσεως», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, τις αναφορές του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα για την συμμετοχή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας σε συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο θέατρο Λυκαβηττού, την ημέρα που βρήκαν τραγικό θάνατο οι τέσσερις πυροσβέστες στον Υμηττό, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα που απείλησε σπίτια και περιουσίες πολιτών.

 

«Είναι σε όλους γνωστό ότι η εκδήλωση του “Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής” (όπου και η συναυλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη), ήταν εκδήλωση αποδόσεως τιμής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή», υποστήριξε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Ο παραλογισμός της κυβέρνησης Σημίτη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ καίγονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε όλη την Ελλάδα, συναντώνται ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Γεωργίας και δεν συζητούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, αλλά για την αναζωογόνηση της υπαίθρου που αυτοί ερήμωσαν».

 

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε εκ νέου τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα για «αδιαμφισβήτητη παράβαση καθήκοντος, μη υπογράφοντας την κοινή υπουργική απόφαση για την κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ δασικών υπαλλήλων, πυροσβεστών και δασοπυροσβεστών» και υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή αυτοί που έχουν αυταπόδεικτες και τεράστιες πολιτικές ευθύνες να μην τις αναλαμβάνουν».

 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αφού τόνισε ότι το θέμα των πυρκαγιών απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρέστη σε εκδήλωση του “Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής” στον Λυκαβηττό, με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, την ημέρα που βρήκαν τραγικό θάνατο οι τέσσερις πυροσβέστες στην πυρκαγιά στον Υμηττό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *