02/03/2018 – Θ. Δαβάκης (ΝΔ): «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 19:30, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, μεταξύ άλλων και των Ρομά, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, αποκήρυξε από ψηφοφόρους του τους Ρομά, ενώ τους κάλεσε να μην τον ψηφίσουν ξανά.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Άμυνας, Θ. Δαβάκης, μιλώντας σε έντονο ύφος, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Όσον αφορά για το πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Αν νομίζει ότι εμείς φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και το…Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για ”πολιτικές” και ”φοβόμαστε” και τις ”ψήφους” και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανένα γνωστό να του το πείτε, αν με ψηφίζει, να μη με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους…Να μη με ψηφίσουν εμένα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *