Γ. Αλογοσκούφης: «Το 1999 έγινε πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ»

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

19/03/2006

 

 

«Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα και στην τηλεοπτική εκπομπή “ΡRΕSS” της ΝΕΤ.

 

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε το ΠΑΣΟΚ για τη δήλωσή του «περί απάτης» στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και μάλιστα εν αδίκω αφού ουσιαστικά είναι σε θέση απολογούμενου – και να λέει πολιτικό απατεώνα τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί μια τέτοια δήλωση να μένει αναπάντητη και να μην λέω εγώ τα πράγματα με τ΄ όνομά τους. Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών».

Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής για τη δήλωση που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2004, λέγοντας -τότε- πως «η χώρα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ», ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών διευκρίνισε ότι «τότε δεν είχε ολοκληρωθεί η απογραφή και δεν είχε πιστοποιηθεί πως και το 1999 το έλλειμμα ξεπερνούσε το 3%. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την απογραφή την έκανε η Eurostat και όχι οι δικές μας υπηρεσίες, καθώς ήδη είχαν εντοπίσει και καταδικάσει και εγγράφως τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ», ισχυρίστηκε ο Γ. Αλογοσκούφης.

Σε ερώτηση για το τι θα έπραττε ο ίδιος, εάν ήταν στη θέση του Γιάννου Παπαντωνίου την εποχή που κρινόταν η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών παραδέχθηκε πως «θα τη βάζαμε κι εμείς τη χώρα στην ΟΝΕ. Το ΠΑΣΟΚ όμως ακόμη κι όταν μπήκαμε, εξακολούθησε να διατηρεί ελλείμματα πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μας επέτρεπε το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα οποία θα έπρεπε να είχαν μειωθεί πριν από την ένταξη. Αυτά καλούμαστε σήμερα εμείς να διορθώσουμε και μάλιστα με τον ορθό τρόπο, κάτι για το οποίο μας επιβράβευσε και η ΕΕ».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *