Κι όμως “το καραβάνι προχωράει”

Ο Α. Τσίπρας στο εξώφυλλο του περιοδικού “ΑΝΤΙ” (15.2.2008)

Η επόμενη ημέρα του Αλέξη Τσίπρα είναι στην αντιπολίτευση. Με λιγότερες ανησυχίες και ευθύνες και μεγάλα ζητήματα. Μπροστά του θα έχει να αντιμετωπίσει:

-Τα σκάνδαλα αληθινά ή πλαστά που θα διαφημίσει η σημερινή κυβέρνηση για τη θητεία του. Δεν θα πρέπει να επαναλάβει το σφάλμα της περιόδου που ήταν στην κυβέρνηση, να μην δίνουν απαντήσεις. 

-Τους συντρόφους του στο κόμμα μπήκαν στον πειρασμό να ρισκάρουν μια επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί τους κι ένα κομμάτι και της κοινωνίας του πολιτικού  συστήματος.

-Την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και το πείραμα με τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Ο τρόπος που έμεινε ο Α. Τσίπρας στο πολιτικό παιχνίδι είναι εντυπωσιακός, αλλά τόσο θα πρέπει να τον προβληματίσει η ευκολία με την οποία έχασε τις εκλογές, Κάποιοι δίπλα του κοροϊδευαν την κοινωνία, ενώ άλλοι θαμπώθηκαν από την ισχύ που παράγει η εξουσία και έδειξαν αλαζονεία. Ένα τμήμα του πληθυσμού, το 31,5%  του εκλογικού σώματος του έδειξε πως του δίνει μια ακόμη ευκαιρία.

Και η αναδημοσίευση από το “ΑΝΤΙ” (6.9.1991)

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην πολιτική από ηλικία 16 ετών. Αντιμετώπισε ως μέλος του μαθητικού κινήματος την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά συνομίλησε ως μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, με τον τότε υπουργό του Γιώργο Σουφλιά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *