20.02.2013 – Την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής κατήγγειλε στη Βουλή υπάλληλος του υπ. Οικονομικών

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

με τον Δημήτρη Μαρούλη

Ευθείες καταγγελίες για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στη σύλληψη του μεγάλου αδήλωτου πλούτου περιελάμβανε – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – η κατάθεση του Χρήστου Αθανασίου, υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

 

Ο κ. Αθανασίου κλήθηκε ως μάρτυρας στην επιτροπή διότι συμμετείχε στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου. Στην εισαγωγική του κατάθεση, φέρεται να περιέγραψε ότι δεν υπήρχε βούληση και προθυμία για την σύλληψη της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας πως η έλλειψη βούλησης ήταν τέτοια που – κάποια στιγμή – τέθηκε επικεφαλής των διασταυρώσεων πρόσωπο, το οποίο βρέθηκε να μην μπορεί να δικαιολογήσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις.

Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι είχε στείλει αναφορές στους πρώην υφυπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου για την ύπαρξη της λίστας Φαλσιανί, αλλά οι αναφορές του να αγνοήθηκαν.

Επίσης, ο κ. Αθανασίου φέρεται να επανέλαβε πως κατά την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, τον Οκτώβριο του 2010, είχε απευθυνθεί σε μέλος της ομάδας του ΔΝΤ που ήταν στη χώρα μας και του είχε ζητήσει να συνδράμει για την διαβίβαση της λίστας Φαλσιανί στην Ελλάδα, για να λάβει την απάντηση πως αυτό είναι θέμα που το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.

 

One Reply to “20.02.2013 – Την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής κατήγγειλε στη Βουλή υπάλληλος του υπ. Οικονομικών”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *