18.03.2012 – Ο Ευάγγελος Βενιζέλος νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Λαμβάνοντας 230.105 ψήφους ή ποσοστό 97,44% επί 236.151 ψηφισάντων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του Κινήματος, καταμετρήθηκαν επίσης 1.384 άκυρα και 4.662 λευκά ψηφοδέλτια.

«Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα «συγκινημένος από τη συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος και ιδιαίτερα από τη συμμετοχή των απλών πολιτών», προσθέτοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους, ξέρουν πως το ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση».

Ο 4ος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους απόδημους Έλληνες, καθώς και τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη, αλλά και για τη δήλωση στήριξης της νέας ηγεσίας του Κινήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε επίσης ότι οι σημερινές εσωκομματικές διαδικασίες, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας», έστειλαν το μήνυμα πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και πως «είναι εφικτός ο στόχος για πρωτιά στις εθνικές εκλογές», έτσι ώστε το Κίνημα να έχει καταλυτικό λόγο στις εξελίξεις.

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο λαός θέλει ασφάλεια και σταθερότητα, γνώση της αλήθειας και συναίσθηση ότι οι θυσίες κατανέμονται δίκαια».

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι έχει πλήρη συνείδηση των διαπραχθέντων λαθών και ότι είναι γνώστης της δυσαρέσκειας, της πίκρας, και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προσθέτοντας από την άλλη ότι «η Ελλάδα έχει και πάλι ελπίδα, υπό την προϋπόθεση να γίνει πολύ δουλειά από όλους».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αναλαμβάνει «την ευθύνη μιας συλλογικής προσπάθειας -από την οποία δεν θα μείνει εκτός ουδείς- για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *